Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Συντάξεις χηρείας 2019 αύξηση: Τέλη Σεπτεμβρίου οι υψηλότερες συντάξεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις χηρείας 2019 αύξηση: Τέλη Σεπτεμβρίου οι υψηλότερες συντάξεις

Συντάξεις χηρείας 2019 αύξηση: Διευθετήθηκε το θέμα των συντάξεων χηρείας, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπ. Εργασίας.

Συντάξεις χηρείας 2019 αύξηση: Λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει με τις συντάξεις χηρείας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε 65.850 δικαιούχοι θα δουν στην τσέπη τους τις αυξήσεις των ποσοστών αναπλήρωσης. Σημειώνεται ότι το ποσοστό θα ανέλθει στο 70%, έναντι του 50% που ισχύει σήμερα. Οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν τις αυξήσεις στους λογαριασμούς τους προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η ΝΔ παρέλαβε ένα σύστημα εντελώς απροετοίμαστο για την υλοποίηση της δέσμευσης για τις συντάξεις χηρείας.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Λύνουμε -επιτέλους- την εκκρεμότητα την οποία κληρονομήσαμε, όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας. Στο τέλος αυτού του μήνα, 65.850 δικαιούχοι, θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70% όπως είχαμε δεσμευθεί. Το κάναμε πράξη, δεν ήταν εύκολο, θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Εργασίας. Δούλεψαν πολύ σκληρά αυτούς τους δύο μήνες, διότι παραλάβαμε ένα σύστημα παντελώς απροετοίμαστο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτή τη δέσμευσή μας», είπε ο πρωθυπουργός. «Το κάνουμε, όμως, πράξη, αποτελούσε προσωπική μου δέσμευση αλλά και της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Συντάξεις χηρείας 2019 αύξηση: Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πόλεμος στην αδήλωτη εργασία

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία», τονίζοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο δραστικά, όχι μόνο με στοχευμένους ελέγχους αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων που θα ευνοεί την πλήρη απασχόληση». Αναφέρθηκε δε στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις