Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Επιδόματα: Οι ημερομηνίες καταβολής
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιδόματα: Οι ημερομηνίες καταβολής

Επιδόματα: Επίδομα ενοικίου, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και Προνοιακά επιδόματα.

Επιδόματα: Στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 αναμένεται να καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα ενοικίου της δόσης Σεπτεμβρίου 2019 για τις αιτήσεις εκείνες που έχουν υποβληθεί και εγκριθεί μέχρι και την 31 Αυγούστου 2019. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενέκρινε δαπάνη ύψους 35.100.000,00 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πληρωμής Επιδόματος Στέγασης μηνός Σεπτεμβρίου 2019.

Αυτοί οι οποίοι λαμβάνουν ήδη το εν λόγω επίδομα ενοικίου για το 2019 και συνεχίζουν να ενδιαφέρονται ,προκειμένου να μη χαθεί κάποιος μήνας επιδότησης, η νέα αίτηση για αιτήσεις που έχουν αρχικά υποβληθεί από τις 1 Μαρτίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2019, θα πρέπει να υποβληθούν και να εγκριθούν έως 30 Σεπτεμβρίου 2019. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν το Μάρτιο 2019 για τις οποίες πιστοποιήθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα και φαίνονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο».

από τη Φωτεινή Βρύνα, επικεφαλής του γραφείου ισότητας ΕΝΠΕ, Γραμματέα Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Επιδόματα: Αιτήσεις Μαρτίου 2019 με μεταβολές στοιχείων

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσα στο Μάρτιο 2019 και για τις οποίες πιστοποιήθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι έχουν πραγματοποιηθεί μεταβολές στα στοιχεία τους κατά το τελευταίο εξάμηνο, δεν ανανεώθηκαν και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα». Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου ηλεκτρονικά αίτηση και εφόσον η αίτηση αυτή υποβληθεί στην υπηρεσία, θα προσκομίζεται νέο έντυπο συναίνεσης, καθώς και όποιο τυχόν άλλο δικαιολογητικό απαιτηθεί ανά αίτηση. Για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Ποσό ύψους 56.870.062,16 ευρώ, εγκρίθηκε, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) τον Σεπτέμβριο του 2019. Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Προνοιακά επιδόματα

Κάθε μήνα θα καταβάλλονται πιά τα προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, η πληρωμή θα γίνεται κάθε 25 του μήνα. Η απόφαση που θα εγκρίνει την δαπάνη για επιχορήγηση του ΟΠΕΚΑ αναμένεται στις πρώτες δύο εβδομάδες του μήνα. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία των δικαιούχων που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές πηγές εντάχθηκαν σε ένα, ενιαίο μητρώο ώστε όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομά τους σε μηνιαία βάση. Έτσι οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις