Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιχείρηση Αχαρνών: Σφράγισαν δύο καταλήψεις – Σε δομές οι μετανάστες
ΠΕΜΠΤΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Επιχείρηση Αχαρνών: Σφράγισαν δύο καταλήψεις – Σε δομές οι μετανάστες

Επιχείρηση Αχαρνών: Εξαιρετικά δύσκολες ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρέθηκαν στα δύο υπό κατάληψη κτήρια επί της Αχαρνών που εκκενώθηκαν το πρωί της Πέμπτης.

Επιχείρηση Αχαρνών: Σε μία ακόμα μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης δύο υπό κατάληψη κτιρίων στην Αχαρνών προχώρησε το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016 έγινε με εισαγγελική εντολή. Στο υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν 130 αλλοδαποί, ενώ από το δεύτερο κτίριο απομακρύνθηκαν περίπου 100 άτομα. Ανάμεσα στους 230 συνολικά αλλοδαπούς υπήρχαν 70 παιδιά. Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί, συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Η όλη επιχείρηση διεξήχθη σε συντονισμό με τον δήμο Αθηναίων, όπως ακριβώς έγινε και στις τέσσερις προηγούμενες καταλήψεις στα Εξάρχεια, προκειμένου μετά την εκκένωση οι υπηρεσίες του δήμου να αναλάβουν τον καθαρισμό και το σφράγισμα του κτιρίου αλλά και τη φροντίδα της γύρω περιοχής σε επίπεδο καθαριότητας και φωτισμού. Ήδη, μάλιστα, έχει αρχίσει το χτίσιμο με τσιμεντόλιθους των εισόδων του κτιρίου προκειμένου να εμποδιστεί η όποια προσπάθεια επανακατάληψης.

Επιχείρηση Αχαρνών: Έρευνες και για ναρκωτικά

Παράλληλα γίνονται έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, και για ναρκωτικά αν και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάτι. Οι αλλοδαποί που διέμεναν στο κτίριο της Αχαρνών, μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί, για την εκκένωση κτιρίων στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το έτος 2016. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr από εσωτερικό δωματίου αποτυπώνει τις δύσκολες συνθήκες για τους ανθρώπους αυτούς. Αυτό που ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί, είναι το ποιοι είναι αυτοί που μετέφεραν αυτούς τους ανθρώπους στα δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016. Σημειώνεται ότι το κτίριο στη συμβολή Αχαρνών και Μάγερ φιλοξενούσε στο παρελθόν το 2ο γυμνάσιο ενώ το δεύτερο κτήριο, στην Αχαρνών 22, ανήκε σε ιδιώτη. Αυτή ήταν η πέμπτη επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων τον τελευταίο μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις