Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη – μπανάνες: Κοντέινερ θανάτου από το Εκουαδόρ
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη – μπανάνες: Κοντέινερ θανάτου από το Εκουαδόρ

Κοκαΐνη – μπανάνες: Το περιστατικό συνδέεται με υπόθεση άλλου κοντέινερ, που είχε εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο.

Κοκαΐνη – μπανάνες: Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα τελωνειακών, της Δίωξης Ναρκωτικών, του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού, καθώς στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο μπανάνες, αλλά σε ειδικά σημεία βρισκόταν τρομακτική ποσότητα της κοκαΐνης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται, πράγματι για μια τεράστια ποσότητα μισού τόνου και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει έρθει από την Λατινική Αμερική. Εκείνο που είναι άγνωστο ακόμη είναι αν ο τελικός προορισμός ήταν η Ελλάδα ή άλλη χώρα της Ευρώπης, όπου πιθανόν θα προωθούνταν οι… μπανάνες! Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές έως αργά τη νύχτα, οι αρχές είχαν προχωρήσει σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, ο αριθμός των οποίων αναμενόταν να αυξηθεί.

Τα πρώτα στοιχεία και ενώ αναμένεται πιθανότατα σήμερα η επίσημη ενημέρωση από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αναφέρουν ότι η υπόθεση διακίνησης της κοκαΐνης καμουφλαρισμένης στις μπανάνες, συνδέεται με ανάλογη που είχε συμβεί στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Αυγούστου. Τότε, είχαν κατασχεθεί, πάλι σε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο μπανάνες από το Εκουαδόρ, 52 κιλά κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένη στο εσωτερικό του μηχανισμού ψύξης των φρούτων! Η κοκαΐνη, υψηλής καθαρότητας, ήταν συσκευασμένη σε 47 πακέτα, σε καθένα από τα οποία υπήρχε ο λογότυπος «R». Πιθανολογήθηκε τότε ότι η φόρτωσή τους έγινε στο Εκουαδόρ και κατέληξαν στη Θεσσαλονίκη μέσω Ισπανίας και Πειραιά. Εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού με τη συνδρομή στελεχών του τελωνείου.

Κοκαΐνη – μπανάνες: Και σε άλλα λιμάνια κοντέινερ

Τις ίδιες ημέρες παρόμοια φορτία σταλμένα από τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής είχαν εντοπιστεί και σε άλλα λιμάνια της Ευρώπης, όπως της Μάλτας. Για τον λόγο αυτό είχε ξεκινήσει πανευρωπαϊκή συνεργασία μέσω της Ιντερπόλ για να εντοπιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στην Ευρώπη και βέβαια και στη χώρα μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις