Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση στο ΑΤ Ζωγράφου: «Βροχή» οι βόμβες μολότοφ
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο ΑΤ Ζωγράφου: «Βροχή» οι βόμβες μολότοφ

Επίθεση στο ΑΤ Ζωγράφου: Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πάνω από 20 βόμβες μολότοφ στο φυλάκιο που βρισκόταν ο αστυνομικός και αμέσως μετά έτρεξαν να εξαφανιστούν.

Επίθεση στο ΑΤ Ζωγράφου: Ομάδα περίπου 40 ατόμων έκανε επίθεση με βόμβες μολότοφ, εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η επίθεση έγινε περίπου στις 02:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι δράστες βγήκαν από τον χώρο της πανεπιστημιούπολης και πέταξαν περίπου 20 βόμβες μολότοφ, εναντίον του αστυνομικού τμήματος. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές, ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Ο αστυνομικός- σκοπός του τμήματος αντιδρώντας στην επίθεση πέταξε εναντίον των δραστών χειροβομβίδα κρότου- λάμψης. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές έπειτα από την επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Δικαιοσύνης εργάζονται με γρήγορους ρυθμούς ώστε να ετοιμάσουν την τροπολογία που θα αναμορφώνει προς το αυστηρότερο τον ποινικό νόμο που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αφού εγκληματίες τον αξιοποίησαν για να βρεθούν έξω από τη φυλακή. Η επίμαχη τροπολογία θα έρθει στη Βουλή έως τις 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με αυτή, η ρίψη μολότοφ σε συγκέντρωση γίνεται και πάλι κακούργημα. Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τον καινούριο ποινικό νόμο στα ισόβια κανείς δεν θα μπορεί να αποφυλακιστεί εάν προηγουμένως δεν συμπληρώσει τουλάχιστον 22 χρόνια κάθειρξης. Αυστηροποιούνται δε και οι προϋποθέσεις σε πολυϊσοβίτες για εξόδους από τη φυλακή, ενώ οι πταισματικές παραβάσεις μετατρέπονται σε διοικητικά πρόστιμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις