Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αφίσα ΚΙΝΑΛ: Ο κακός χαμός με τη… σοβιετικού τύπου έμπνευση του Κινήματος Αλλαγής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφίσα ΚΙΝΑΛ: Ο κακός χαμός με τη… σοβιετικού τύπου έμπνευση του Κινήματος Αλλαγής

Αφίσα ΚΙΝΑΛ: Πώς είδαν τα social media την αφίσα του Κινήματος Αλλαγής για τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αφίσα ΚΙΝΑΛ: Με μια αφίσα που θυμίζει… σοβιέτ, αποφάσισε το ΚΙΝΑΛ να εκφράσει την αντίθεσή του για τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η αφίσα είναι σε κόκκινο φόντο και απεικονίζει ένα εργοστάσιο μαύρου χρώματος. Οι στέγες του εργοστασίου είναι μυτερές και στη δεξιά πλευρά η καμινάδα του καταλήγει σε ένα ανθρώπινο χέρι, σφιγμένο σε γροθιά. Το θέμα της αφίσας συμπληρώνεται με την «αγωνιστική» ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη κατά του πολυνομοσχεδίου, μια ανακοίνωση που καταλήγει με την φράση την οποία χρησιμοποιεί μετά τις εκλογές κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή!».

Άγνωστο είναι ποιος έδωσε τη συγκατάθεσή του για την αφίσα η οποία είναι έξω από την λογική των μέχρι τώρα αντίστοιχων προσπαθειών του ΚΙΝΑΛ, θυμίζει δεκαετία ‘70, σοσιαλιστικό ρεαλισμό και παραπέμπει σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ. Ήδη στο διαδίκτυο έχουν γραφεί σχόλια διόλου κολακευτικά γι’ αυτό καθώς οι χρήστες μιλούν ειρωνικά για την αφίσα, διερωτώμενοι μήπως σηματοδοτεί κάτι περισσότερο σε επίπεδο σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφίσα ΚΙΝΑΛ: Δείτε μερικά από τα χαρακτηριστικά σχόλια χρηστών

Αφίσα ΚΙΝΑΛ: Τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου είναι σε πανικό

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η «σοβιετικού τύπου» αφίσα του ΚΙΝΑΛ, η Χ. Τρικούπη εξέδωσε απάντηση με την οποία επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και στα «παπαγαλάκια» της. Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ «η άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής, αποκαλύπτει τον πανικό τους γιατί αποκαλύψαμε την αντεργατική πολιτική τους». Για την αφίσα, η Χ. Τρικούπη δεν κάνει καμία αναφορά πάντως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Απάντηση στις επιθέσεις της ΝΔ
Η άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής, ένα πράγμα αποκαλύπτει.
Τον πανικό τους γιατί αποκαλύψαμε την αντεργατική πολιτική τους. Την αποδόμηση των συλλογικών συμβάσεων και την αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούν με τις διατάξεις του δήθεν αναπτυξιακού νομοσχεδίου τους.
Και το επαναλαμβάνουμε, θα μας βρουν απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή».

Η νέα αφίσα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις