Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τένις: Φέντερερ Vs Ναδάλ στο «Μπερναμπέου» με 80.000 θεατές!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τένις: Φέντερερ Vs Ναδάλ στο «Μπερναμπέου» με 80.000 θεατές!

Τένις: Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να διεξαχθεί αγώνας τένις στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και να σπάσει κάθε ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος με 80.000 θεατές

Τένις: Η ιδέα του Φλορεντίνο Πέρεθ έπεσε στο τραπέζι αλλά είναι άγνωστο το αν και πότε θα πραγματοποιηθεί. Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να διοργανωθεί αγώνας τένις στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με 80.000 θεατές προκειμένου να σπάσει κάθε ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος. Και δεν θα είναι φυσικά ένας τυχαίος αγώνας. Μια αναμέτρηση του Ρότζερ Φέντερερ με τον Ράφα Ναδάλ θα έγραφε ιστορία στο ηλικίας 72 ετών ιστορικό γήπεδο, που δεν έχει φιλοξενήσει παρόμοιο γεγονός.

Η ιδέα δεν είναι καινούρια, ωστόσο επανήλθε στο προσκήνιο λόγω του αγώνα που έχει προγραμματιστεί για φιλανθρωπικό σκοπό στις 7 Φεβρουαρίου του 2020 στο Κέιπ Τάουν ανάμεσα στους δύο σπουδαίους τενίστες. Πρόκειται για αναμέτρηση που είναι ήδη sold out με 50.000 εισιτήρια και θα διεξαχθεί στην πόλη που γεννήθηκε η μητέρα του Φέντερερ. Τα έσοδα θα διατεθούν σε ιδρύματα για παιδιά στη Νότιο Αφρική.

Το νέο και το παλιό ρεκόρ

Τα 50.000 εισιτήρια αποτελούν αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του τένις, καθώς τα περισσότερα που είχαν διατεθεί ποτέ ήταν το 2010 στις Βρυξέλλες (35.681) σε αγώνα επίδειξης ανάμεσα στην Κιμ Κλάιστερς και την Σερένα Γουίλιαμς, με νικήτρια την Βελγίδα. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θεωρεί ότι τα 80.000 στο «Μπερναμπέου» θα εξαντληθούν, αρκεί ο αγώνας να είναι ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα.

Το 2012 άλλωστε ήταν όλα έτοιμα για να διεξαχθεί ένας αγώνας στο ίδιο γήπεδο στην Μαδρίτη ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ένας τραυματισμός του Ισπανού όμως ματαίωσε το γεγονός και έκτοτε δεν ασχολήθηκε κανείς ζεστά για να πραγματοποιηθεί. Ο Πέρεθ δείχνει έτοιμος να οργανώσει τα πάντα για να γράψει ιστορία, οπότε μέσα στις επόμενες μέρες ίσως να βρεθεί και η κατάλληλη ημερομηνία για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, στην οποία αντί του Τζόκοβιτς ο αντίπαλος του Ναδάλ θα είναι ο Φέντερερ. Για τον Ναδάλ δεν τίθεται θέμα απουσίας από ένα τέτοιο παιχνίδι διότι εκτός από Ισπανός είναι και μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ πρόσφατα είχε εξεταστεί η προοπτική να γίνει κάποια στιγμή ακόμη και πρόεδρος του συλλόγου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις