Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές στον δρόμο: Προσοχή στις… αγκαλιές και τα όμορφα κορίτσια
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές στον δρόμο: Προσοχή στις… αγκαλιές και τα όμορφα κορίτσια

Κλοπές στον δρόμο: Απίστευτα είναι και τα στοιχεία από δικογραφία που σχηματίστηκε στην Κοζάνη κατά ενός 76χρονου και μιας 30χρονης, οι οποίοι δρούσαν κι αυτοί με τη "μέθοδο του εναγκαλισμού".

Κλοπές στον δρόμο: Κάποιες θερμές… αγκαλιές, που και δήθεν αυθόρμητα στο δρόμο, με διάφορα προσχήματα, συνήθως πληρώνονται ακριβά από τους αποδέκτες του εναγκαλισμού!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καλοβαλμένες κοπέλες, που έχουν αφιερώσει πριν από τη “δουλειά” πολύ ώρα στον καλλωπισμό τους, αλλά και άνδρες συνεργοί, πλησιάζουν στο δρόμο, στις στάσεις, έξω από καταστήματα, ανύποπτους και τους χαρίζουν τη… ζεστή αγκαλιά τους! Μετά όμως από τις… γλύκες, έρχεται η πίκρα. Γιατί μόλις απομακρύνονται οι δράστες, το θύμα, διαπιστώνει εμβρόντητο, ότι δεν του έχουν αφήσει πάνω του ούτε το κόμιστρο του εισιτηρίου για επιστρέψει στο σπίτι του!

Κάτι τέτοιο συνέβαινε και τον τελευταίο καιρό σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Μια καλλίγραμμη αλλοδαπή 31χρονη, από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, ανέβαζε ακόμη πιο πολύ το θερμόμετρο, καθώς απεδείχθη ότι εντόπιζε και πλησίαζε τα θύματά της, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα. Άλλοτε έλεγε ότι ήταν… ξεχασμένη συγγενής τους, άλλοτε ότι είχε “γοητευτεί” και ότι ήθελε να γνωριστούν ακόμη καλύτερα!

Εξαφανίζονταν αλυσίδες, χρήματα, πορτοφόλια, ρολόγια

Δρώντας, όπως αναφέρει η Αστυνομία με τη “μέθοδο του εναγκαλισμού” με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις πάνω στις διαχύσεις, αφαιρούσε αλυσίδες λαιμού, πορτοφόλια, ρολόγια και ό,τι άλλο αντικείμενο αξίας έβρισκε. Αυτά σε ό,τι αφορά τους άνδρες θύματα. Γιατί μια 69χρονη γυναίκα την οποία πλησίασε τον Ιούλιο δήθεν σαν μακρινή… συγγενής της, κάτι κατάλαβε, αντιστάθηκε και της τράβηξε την αλυσίδα από το λαιμό βίαια.

Με φορτηγάκι στην αναζήτηση θυμάτων

Απίστευτα είναι και τα στοιχεία από δικογραφία που σχηματίστηκε στην Κοζάνη κατά ενός 76χρονου και μιας 30χρονης, οι οποίοι δρούσαν κι αυτοί με τη “μέθοδο του εναγκαλισμού”. “Οι εμπλεκόμενοι”, ανέφερε η Αστυνομία “επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 76χρονου με οδηγό τον ίδιο και συνοδηγό την 30χρονη, προσέγγισαν τρεις ηλικιωμένους, έναν άνδρα, ηλικίας 85 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 84 ετών, σε περιοχές της Κοζάνης και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού η 30χρονη κατάφερε να αφαιρέσει από τον άντρα ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των χιλίων 1.000 ευρώ και από μία χρυσή αλυσίδα λαιμού από κάθε γυναίκα.

Στη Λάρισα, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν μια 24χρονη και μια 18χρονη, εξιχνίασαν επτά περιπτώσεις θερμών… εναγκαλισμών με αντίστοιχα θύματα. Υπό το βλέμμα άγνωστου συνεργού τους, ο οποίος εντόπιζε τα θύματα, οι προαναφερόμενες, αγκάλιαζαν τα θύματα δήθεν γοητευμένες, αλλά αφαιρούσαν μετρητά και χρυσαφικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις