Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιχείρηση στα Εξάρχεια: Τρίτο “ντου” για ναρκωτικά, ξανά με φωτογραφίες
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση στα Εξάρχεια: Τρίτο “ντου” για ναρκωτικά, ξανά με φωτογραφίες

Επιχείρηση στα Εξάρχεια: Η τελευταία επιχείρηση της Δίωξης, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος.

Επιχείρηση στα Εξάρχεια: Για τρίτη φορά η Αστυνομία συνοδεύει με φωτογραφίες επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην Πλατεία Εξαρχείων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως έχει ήδη επισημάνει η Alphafreepress, οι φωτογραφίες από σκηνές της επιχείρησης όπου εικονίζονται αστυνομικοί να προσαγάγουν ή να συλλαμβάνουν άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών, έχουν σαφή λόγο. Μέσω αυτών προφανώς η πολιτική, ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου θέλει να καταδείξει ότι για τις αστυνομικές δυνάμεις η πλατεία των Εξαρχείων δεν είναι πλέον άβατο και ότι ήδη γίνεται το έργο με την εκκαθάριση της περιοχής από τους διακινητές των ναρκωτικών, που έχουν την ιστορική συνοικία σαν ορμητήριο.

Η τελευταία επιχείρηση της Δίωξης, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια της νέας επιχείρησης, προσήχθησαν ένδεκα  άτομα εκ των οποίων 10 αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, η εμπλοκή των οποίων στη διακίνηση ναρκωτικών εξετάζεται. Επίσης, πάνω στο πεζοδρόμιο της πλατείας Εξαρχείων, βρέθηκε και κατασχέθηκε σακούλα η οποία περιείχε 256 πακέτα τσιγάρα και 4 συσκευασίες καπνού. Για τον εντοπισμό των κατόχων, διενεργείται προανάκριση.

Τα πετάνε για να μην βρεθούν πάνω τους

Από αυτό το στοιχείο που παρατίθεται προκύπτει ότι κάποιοι διακινητές ουσιών, θορυβημένοι από τις συνεχείς επιχειρήσεις, ξεφορτώνονται ενοχοποιητικά στοιχεία προκειμένου να αποφύγουν την επ’ αυτοφώρω σύλληψη, όταν εμφανίζεται η Αστυνομία. Το ίδιο έχει συμβεί άλλες δύο φορές. Την πρώτη βρέθηκε κάτω από πλακάκι της πλατείας ένα πιστόλι το οποίο έχει παραδοθεί στην εγκληματολογική υπηρεσία ενώ τη δεύτερη ένας σάκος με κάνναβη.

Οι περιοχές όπου εξορμά η Αστυνομία

Προκύπτει επίσης μέσα από τις ειδικές δράσεις που εκδηλώνονται από την Αστυνομία ότι Εξάρχεια, Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, ΑΣΟΕΕ, είναι έως τώρα οι τρεις βασικές περιοχές, στις οποίες, για ευνόητους λόγους, αναπτύσσονται, σχεδόν κάθε ημέρα,  οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Επίσης ειδικές εξορμήσεις γίνονται πέριξ της Νομικής Σχολής, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στην Πλατεία Θεάτρου και σε άλλα σημεία όπου έχει παρατηρηθεί ευρεία διακίνηση αλλά και δημόσια χρήση ναρκωτικών. Στόχος είναι οι διακινητές, ημεδαποί και αλλοδαποί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις