Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός: Πήρε κάποιον Φάουστο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: Πήρε κάποιον Φάουστο (vid)

Παναθηναϊκός: Ο πρώην αμυντικός μέσος της Εξτρεμαδούρα είναι ο παίκτης που θα καλύψει για τα επόμενα δύο χρόνια το κενό στον άξονα του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός: Έδειχνε να είναι η τελευταία εκκρεμότητα στα μεταγραφικά για τον Παναθηναϊκό. Αυτό τουλάχιστον είχε πει πρόσφατα ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας και μαζί του είχε συμφωνήσει και ο Γιώργος Δώνης. Ο Ισπανός Φάουστο Τιένζα, πρώην αμυντικός χαφ της Εξτρεμαδούρα, θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό στον άξονα για τα επόμενα δύο χρόνια, τη στιγμή που φαίνεται να είναι επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ακόμη ενός παίκτη στην ίδια θέση.

Η προθεσμία για τη λήξη και των ελεύθερων μεταγραφών πλησιάζει προς το τέλος, οπότε οι «πράσινοι» δεν είχαν περισσότερο χρόνο να το σκεφτούν. Ούτε ο Ολλανδός Βέρνον Ανίτα, ούτε ο Άγγλος Τζακ Ρόντγουελ ήταν εφικτό να αποκτηθούν. Δύο παίκτες που έχουν κάνει παχυλά συμβόλαια στο παρελθόν παίζοντας στην Πρέμιερ Λιγκ, θα ήταν αδύνατο να έρθουν στην Ελλάδα για ψίχουλα μόνο και μόνο για να απολαμβάνουν καθημερινά τη ζωή στην Αθήνα.

Το προφίλ του Φάουστο

Το πλήρες όνομα του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού είναι Φάουστο Αντόνιο Τιένζα Νούνιεθ! Είναι «κόφτης», 29 ετών, με ύψος 1,83 και 30 συμμετοχές (με 2 γκολ) την περασμένη σεζόν στην Εξτρεμαδούρα. Ο Φάουστο αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της Βαλένθια ενώ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων και στις Κάντιθ, Οσασούνα, Μπέτις, Αλκοκόρν και Μελίγια. Είχε μείνει ελεύθερος από τον περασμένο Ιούλιο και στην καριέρα του έχει καταφέρει να περάσει από 10 ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και βίντεο που να αποδεικνύει την καλή παρουσία του στις ομάδες που έχει αγωνιστεί, δεν βρίσκει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο.

Στην Πριμέρα Ντιβισιόν στην Ισπανία μετράει συνολικά 20 συμμετοχές, ενώ έχει άλλες 98 στη Σεγούνδα. Δεν το λες και πλούσιο βιογραφικό. Σε αυτή την ηλικία μάλιστα είναι ξεκάθαρο ότι στην πατρίδα του μπορούσε να κάνει καριέρα μόνο στη δεύτερη κατηγορία. Στην Μπέτις ήταν συμπαίκτης με τον Κάνιας, πρώην μέσο του ΠΑΟΚ, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του η βελγική Κορτράικ, η πολωνική Λεχ Πόζναν και η ινδική Ατλέτικο Καλκούτα. Στον Παναθηναϊκό λένε ότι δεν αγόρασαν κάποιο χαφ που έρχεται να κάνει τη διαφορά, αλλά έναν ρολίστα πολυτελείας. Όλα φυσικά θα φανούν στο γήπεδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις