Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαία: Εξορμήσεις και έλεγχοι
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία: Εξορμήσεις και έλεγχοι

Τροχαία: Έτρεχαν μεθυσμένοι, κουρασμένοι και παραβίαζαν ερυθρούς σηματοδότες χωρίς να φορούν ζώνες και κράνη.

Τροχαία: Ίλιγγο προκαλούν τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης εξόρμησης της Τροχαίας, με το σύνολο της δύναμής της, επί τρεις συνεχείς ημέρες, σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Από τους 3.533 οδηγούς, όλων των τύπων των τροχοφόρων, που κλήθηκαν να υποβληθούν σε εξέταση αλκοτέστ, διαπιστώθηκε ότι οι διακόσιοι ενενήντα έξι (296), είχαν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ, που δεν επέτρεπαν την οδήγηση και βρίσκονταν υπό την επίδραση. Το ακόμη πιο σοκαριστικό για τον βαθμό ασφαλείας των υπολοίπων οδηγών που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ότι οι εννέα από αυτούς συνελήφθησαν, πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο και την επομένη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα!

Επίσης στην ίδια τριήμερη εξόρμηση της Τροχαίας -παρόμοιες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν- οι άνδρες της Τροχαίας διαπίστωσαν πολλές παραβάσεις παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη, παράβασης που οδηγεί κατά κανόνα σε τραγωδίες, παραβίαση ταχύτητας, μη χρήση ζωνών ασφαλείας, μη χρήση κράνους από τους μοτοσυκλετιστές και πολλές άλλες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τροχαία: Έλεγχοι για ΚΤΕΟ και ασφαλιστήρια

Τα συνεργεία της τροχαίας έδωσαν βάση και στους ελέγχους για ΚΤΕΟ, αλλά και για ασφαλιστήρια συμβόλαια. Και εκεί διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας, ακινητοποίησαν εκατοντάδες αυτοκίνητα και αφαίρεσαν επίσης εκατοντάδες πινακίδες κυκλοφορίας, άδειες ικανότητας οδηγού και άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο Αύγουστος έκλεισε με 20 νεκρούς στην άσφαλτο

Η εξόρμηση με τα ανησυχητικά αποτελέσματα και με δεδομένο ότι ο Αύγουστος έκλεισε με 20 νεκρούς στην Αττική, έγινε το τριήμερο από 6 έως και 8 Σεπτεμβρίου. Συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών και συγκροτήθηκαν 163 συνεργεία, που πήραν θέση σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και λοιπών καταστημάτων.

296 πάνω από το όριο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης (αλκοτέστ) 3.533 οδηγοί, διαπιστώθηκε ότι 296 βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Συνελήφθησαν 9 οδηγοί και ακολουθήθηκε σε βάρος τους η διαδικασία του αυτοφώρου.

Πάνω από 2.000 παραβάσεις

Κατά την ίδια δράση, βεβαιώθηκαν συνολικά -2.067- παραβάσεις και αναλυτικά:

  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -27-
  • Υπερβολική ταχύτητα: -217-
  • Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -80-
  • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -41-
  • Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: -28-
  • Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): -25-
  • Μη κατοχή ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου: -20-
  • Ωράριο εργασίας-ανάπαυσης/ταχογράφοι: -151-
  • Λοιπές παραβάσεις τροχαίας νομοθεσίας: -1.478-

Ακινητοποιήθηκαν 283 οχήματα

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 283 οχήματα και αφαιρέθηκαν:

  • 347 πινακίδες κυκλοφορίας
  • 252 άδειες ικανότητας οδήγησης
  • 207 άδειες κυκλοφορίας.

Και καταλήγει η Τροχαία με την επισήμανση ότι «παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας, θα προγραμματισθούν και θα επαναληφθούν σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις