Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός τώρα Αθήνα: Τι λέει ο Λέκκας για τη σεισμική δόνηση
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός τώρα Αθήνα: Τι λέει ο Λέκκας για τη σεισμική δόνηση

Σεισμός τώρα Αθήνα: Ουδεμία σχέση με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου δεν έχει η σεισμική δόνηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Αττική.

Σεισμός τώρα Αθήνα: Σεισμός έγινε στις 11.13 αισθητός σε όλη την Αττική. Ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν στην θαλάσσια περιοχή στον Ευβοϊκό στα ανοιχτά της Νέας Μάκρης. Πιο συγκεκριμένα το επίκεντρο ήταν 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας και 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 14,6 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε αισθητός στο κέντρο της Αθήνας, την Κηφισιά και σε Γέρακα, Αγία Παρασκευή, Ηλιούπολη, Περιστέρι, Παγκράτι, Βύρωνα, Καλλιθέα. Επίσης στα Μελίσσια, στην Σαλαμίνα, στο Κολωνάκι, στο Μαρκόπουλο, στον Χολαργό, στους Αμπελόκηπους, στο Μενίδι και το Νέο Κόσμο, στα Άνω Πατήσια, στο Μαρούσι αλλά και στην Χαλκίδα. Μιλώντας στο newsit.gr ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.

Σεισμός τώρα Αθήνα: Τι λέει ο Λέκκας

Ουδεμία σχέση με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου δεν έχει η σεισμική δόνηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Αττική. Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και όπως τόνισε έγινε σε θαλάσσια περιοχή λίγο έξω από το Μάτι. «Μια περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς, δεν δίνει μεγαλύτερους», δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως επισήμανε στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει έντονη σεισμικότητα και «δίνει» μικρά μεγέθη. «Τα ρήγματα αυτά δεν μπορούν να δώσουν μεγάλα μεγέθη», είπε, προσθέτοντας ότι παρακολουθούν το φαινόμενο. Ο κ. Λέκκας επισήμανε πως δεν συνδέεται με τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα. «Είναι ανεξάρτητα κέντρα», υπογράμμισε.

Σεισμός τώρα: Ο Λέκκας στον ΣΚΑΙ

Σεισμός στην Αθήνα: Ποια σχολεία δεν άνοιξαν σήμερα

Μπορεί σήμερα να χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές, ορισμένα σχολεία, όμως, θα παραμείνουν κλειστά καθώς αντιμετωπίζουν ακόμη τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική στις 19 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα σχολεία που δε θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, την Πετρούπολη, το Νέο Ηράκλειο και το Αιγάλεω.

«Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε όμορα σχολεία, σε διπλανά δηλαδή σχολεία. Δε θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω», δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγάλεω, Νίκος Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι τέσσερα έως πέντε σχολεία παρουσίασαν προβλήματα και πρόσθεσε πως έχουν βρεθεί λύσεις σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Προέχει η ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια, εφόσον είμαστε σίγουροι και έχουμε τις υπογραφές των μηχανικών, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές», ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις