Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν νέες δηλώσεις: “Φιλοξενούμε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες, η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει άλλο”
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν νέες δηλώσεις: “Φιλοξενούμε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες, η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει άλλο”

Ερντογάν νέες δηλώσεις: Η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει μια νέα ροή μεταναστών από τη Συρία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.

Ερντογάν νέες δηλώσεις: Νέο μήνυμα για το προσφυγικό έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να αντέξει ένα νέο κύμα μεταναστών από τη Συρία. Η συγκεκριμένη δήλωση, μάλιστα, ειπώθηκε ενώπιον του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη γειτονική χώρα. Υπενθυμίζετε ότι ο κ.Ρος πριν βρεθεί στην Άγκυρα ήταν στην Αθήνα όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με την Άγκυρα να απειλεί με άνοιγμα των συνόρων, εφόσον δεν λάβει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την πλευρά της, πάντως, η Κομισιόν έχει υποστηρίξει ότι η Τουρκία έχει λάβει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής βοήθειας, η οποία είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2016 μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών.

«Δεν είναι δυνατόν να αντέξουμε άλλο προσφυγικό κύμα. Φιλοξενούμε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει άλλο και πρέπει να γίνουν άλλες κινήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα 24ωρα ο Ταγίπ Ερντογάν είχε πει ότι η χώρα του φιλοξενεί 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες και απ’ ότι φαίνεται «αυγάτισαν».

Ακόμη συνέχισε λέγοντας, «εμείς ήδη 3.000 πρόσφυγες τους εγκαταστήσαμε στη ζώνη ασφαλείας, σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στη ζώνη ασφαλείας» αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία. Αυτό που εκτιμούν διεθνολόγοι είναι ότι αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν είναι να φτιάξει στην ουσία μια νέα χώρα την οποία θα ελέγχει ο ίδιος.

Νέες δηλώσεις Ερντογάν για το προσφυγικό

Ερντογάν νέες δηλώσεις: Οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε και στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις για μία νέα συμφωνία ελευθέρου εμπορίου θα ξεκινήσουν σύντομα. «Θέλουμε περισσότερες αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα μας. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε αναγκαία βοήθεια προς τους Αμερικανούς επενδυτές» συνέχισε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις