Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μηταράκης: Όραμα για το μέλλον
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηταράκης: Όραμα για το μέλλον

Μηταράκης: Οι νέοι σήμερα θα πρέπει να παραμείνουν στην πατρίδα τους.

Μηταράκης: Πρωτεύων στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης και ικανοποιητικών μισθών, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, ο οποίος τόνισε πως «οι νέοι σήμερα θα πρέπει να παραμείνουν στην πατρίδα τους αλλά με όρους ικανοποιητικούς και με όραμα για το μέλλον». Ο κ. Μηταράκης, ανέφερε επίσης πως σε συνεργασία με τον φορέα του ΟΑΕΔ, «θα πρέπει να αξιοποιηθούν προγράμματα για τους νέους, τόσο τους ανέργους όσο και τους ήδη εργαζόμενους, έτσι ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους εξασφαλίσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας».

Παράλληλα τόνισε πως «το άλλο μεγάλο ζήτημα για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα εν γένει στην Ελλάδα, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής αλλά και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η πολύ υψηλή φορολογία αποτελεί σήμερα ένα αντικίνητρο απέναντι σε κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία».

Μηταράκης: Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων

«Η πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη για τις επιχειρήσεις, μέσα από τη μείωση των εισφορών, τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους κατά 25%», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και συνέχισε: «Έτσι το μισθολογικό κόστος θα μειωθεί για τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί ο μισθός στις τσέπες των εργαζόμενων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευρύτερης φιλοεπενδυτικής πολιτικής που προωθούμε, εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της απλοποίησης της διαδικασίας αδειοδότησης για τις νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Μέχρι σήμερα ο κάθε επιχειρηματίας, προκειμένου να υλοποιήσει μια επιχειρηματική ιδέα, έμενε προσκολλημένος πολλές φορές ακόμα και για χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις