Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες στα νησιά: Ιστιοπλοϊκό σκάφος βρέθηκε στη Ζάκυνθο
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες στα νησιά: Ιστιοπλοϊκό σκάφος βρέθηκε στη Ζάκυνθο

Μετανάστες στα νησιά: Βρέθηκε τα μεσάνυχτα ιστιοπλοϊκό σκάφος που έφερε 36 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά στο νησί κοντά στην περιοχή του Ναυαγίου.

Μετανάστες στα νησιά: Ιστιοπλοϊκό σκάφος που μετέφερε 36 μετανάστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα από το Λιμενικό Σώμα στη Ζάκυνθο, σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στην περιοχή του Ναυαγίου. Στο σκάφος επέβαιναν και οι δύο Ουκρανοί διακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ οι 36 μετανάστες μεταφέρθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού με ασφάλεια στην ξηρά. Στους μετανάστες έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες και τρόφιμα, και βρίσκονται στο κλειστό γήπεδο της Παναγούλας, όπου γίνεται η ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Την ίδια ώρα αποκαλυπτικά είναι στα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, καθώς μόνο τις πρώτες εννέα ημέρες του Σεπτεμβρίου συνολικά 2.241 πρόσφυγες και μετανάστες, έφτασαν στα ελληνικά νησιά (1.254 στη Λέσβο, 368 στη Χίο και 619 στη Σάμο). Συνολικά, στο Βόρειο Αιγαίο, το Σάββατο πέρασαν 468 πρόσφυγες και μετανάστες (208 στη Λέσβο, 126 στη Χίο και 134 στη Σάμο). Την Κυριακή οι ροές ήταν μειωμένες με συνολικά 51 αφίξεις (20 στη Λέσβο και 31 στη Χίο).

Προειδοποιητικά μηνύματα Ερντογάν: ‘Θα ανοίξω τα σύνορα αν δεν…’

Την απειλή του,  ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, επανέλαβε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της μια ακόμη ενδεχόμενη μεταναστευτική ροή από την Συρία. Υπάρχει μια «νέα μεταναστευτική απειλή» από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, δήλωσε ο Ερντογάν, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγήσει επαρκή οικονομική βοήθεια.

«Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμη εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις της στην παροχή οικονομικής βοήθειας, με βάση τη συμφωνία Άγκυρας- Βρυξελλών του 2016. Η Τουρκία έχει δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Σύρους πρόσφυγες, δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ τόνισε ότι η βοήθεια της Ένωσης είναι «περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ». «Θα πρέπει να ανησυχούμε εμείς για αυτό; Ας ανησυχήσουν εκείνοι αυτή τη φορά», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις