Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κικίλιας – Χίος αγωγή: Απαγορεύεται κάθε προσβλητική αναφορά
ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας – Χίος αγωγή: Απαγορεύεται κάθε προσβλητική αναφορά

Κικίλιας – Χίος αγωγή: Χρηματική ποινή 5.900€ για κάθε παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε βάρος του υπουργού Υγείας.

Κικίλιας – Χίος αγωγή: Το Πρωτοδικείο Αθήνας έκανε δεκτή την η προσωρινή διαταγή που είχε υποβάλει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά του Στέφανου Χίου λόγω των προσβλητικών αναφορών του τελευταίου στο πρόσωπό του. Ειδικότερα, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών Γεώργιος Κασίμης έκανε δεκτή την αίτηση του Νικολάου Αγαπηνού, δικηγόρου του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, χορηγώντας προσωρινή διαταγή. Η τελευταία απαγορεύει κάθε ρητή ή υπονοούμενη προσβλητική αναφορά (υβριστική, απαξιωτική, συκοφαντική, δυσφημιστική) εις βάρος του Βασίλη Κικίλια και κάθε γενικά αναφορά στην προσωπική και κοινωνική ζωή του.

Παράλληλα, επιβάλλει η όποια κριτική στην πολιτική δραστηριότητα και στην άσκηση καθηκόντων του Βασίλη Κικίλια να ασκείται εντός των δημοσιογραφικών πλαισίων κατά τρόπο αντικειμενικό. Για κάθε παράβαση της εκδοθείσας προσωρινής διαταγής το δικαστήριο επισείει χρηματική ποινή 5.900€ σε βάρος του Στεφάνου Χίου και της εταιρείας εκδότριας της εφημερίδας «Μακελειό», καθώς και του site makeleio.gr.

Κικίλιας – Χίος αγωγή: Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας έχει προχωρήσει σε αγωγή εναντίον της εφημερίδας «Μακελειό» και του Στέφανου Χίου ειδικότερα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει την υπόθεση, «ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνεχή συκοφαντική λιβελογραφία προς τον ίδιο και την οικογένειά του με προσβλητικές και υβριστικές αναφορές και χυδαίους χαρακτηρισμούς, που σε κάθε περίπτωση ξεφεύγουν του δημοσιογραφικού καθήκοντος και θίγουν έντονα την τιμή και την υπόληψή του, εξουσιοδότησε τη δικηγορική μας εταιρεία ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΝΟΣ, ώστε να προχωρήσει στην άσκηση αγωγών εις βάρος της εφημερίδας “Μακελειό” και του Στέφανου Χίου. Χρέος όλων μας –και ειδικά ενός πολιτικού– είναι να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εκμηδενιστεί το φαινόμενο της παραγωγής και αναπαραγωγής της χυδαιότητας και της συκοφαντίας στην κοινωνία μας και να περιφρουρούνται η δημοκρατία και ο υγιής πολιτικός λόγος και δράση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις