Αθήνα

°C

Παρασκευή

30

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρόσφυγες – Ερντογάν: “Ή θα γίνει αυτό που λέμε, ή θα ανοίξουμε τα σύνορα”
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσφυγες – Ερντογάν: “Ή θα γίνει αυτό που λέμε, ή θα ανοίξουμε τα σύνορα”

Πρόσφυγες - Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την απειλή του περί «ανοιχτών πορτών» για τους μετανάστες προς την Ευρώπη σε περίπτωση που η διεθνής υποστήριξη στη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία δεν υλοποιηθεί.

Πρόσφυγες – Ερντογάν: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε για μία ακόμη φορά εκβιαστικά μηνύματα προς την Ευρώπη, απειλώντας πως αν η Τουρκία δεν λάβει τη στήριξη που ζητά, τότε θα ανοίξει τα σύνορα στέλνοντας νέο κύμα προσφύγων. «Ξεκαθαρίσαμε στην Ευρώπη πως ή θα μοιραστούν το βάρος ή θα ανοίξουμε τις πύλες μας, διότι εμείς δαπανήσαμε 40 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Ερντογάν το Σάββατο, επαναλαμβάνοντας την απειλητική ρητορική για το προσφυγικό.

«Πώς θα αντέξει η Τουρκία το βάρος των 4 εκατομμυρίων προσφύγων; Μη μας παρεξηγήσουν… Ή θα γίνει αυτό που λέμε, ή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ανοίξουμε τις πύλες μας, ας το σκεφτούν λίγο και εκείνοι», υπογράμμισε ο Ερντογάν, που συνεχίζει τις απειλές, παρά τις απαντήσεις που παίρνει από τις Βρυξέλλες.

Συνεχίζονται οι ροές

«Εμείς ήδη εγκαταστήσαμε 3.000 πρόσφυγες στη ζώνη ασφαλείας, σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στη ζώνη ασφαλείας», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία. Στο μεταξύ, σε δημοσίευμά της αυτή την εβδομάδα η Die Welt προειδοποιούσε ότι σε περίπτωση που ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του, «αυτό θα υπερβεί τις αντοχές του ελληνικού συστήματος ασύλου».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μέσα σε 12 ώρες, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως τις 12:00 του Σαββάτου, καταγράφηκαν 424 αφίξεις σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις