Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εγκατάλειψη ανηλίκου: Άφησαν σε πάρκο στην Κρήτη, κοριτσάκι τριών ετών
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκατάλειψη ανηλίκου: Άφησαν σε πάρκο στην Κρήτη, κοριτσάκι τριών ετών

Εγκατάλειψη ανηλίκου: Το κοριτσάκι, το οποίο ήταν ατημέλητο και χωρίς παπούτσια, βρήκε μια οδοκαθαρίστρια.

Εγκατάλειψη ανηλίκου: Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Κρήτη η είδηση ότι ένας πατέρας άφησε μόνο του στο πάρκο το 3 ετών κοριτσάκι του για να φτιάξει το σκασμένο λάστιχο του αυτοκινήτου. Το κοριτσάκι, το οποίο ήταν ατημέλητο και χωρίς παπούτσια, βρήκε μια οδοκαθαρίστρια. Η γυναίκα, όταν διαπίστωσε μια ώρα αργότερα ότι δεν είχε έρθει να το πάρει κανείς, ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, για την υπόθεση δόθηκε εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας. Χθες, Παρασκευή, στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισε ο πατέρας του 3χρονου κοριτσιού και δύο ακόμα νεαροί που βρίσκονταν μαζί του, συγγενείς μεταξύ τους, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου.

Αθωώθηκαν από το δικαστήριο

Οι τρεις άντρες ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν σκοπό να αφήσουν το παιδί. Όπως είπαν, έσκασε το λάστιχο και θα πήγαιναν σε συνεργείο για την αποκατάσταση του προβλήματος. Αστυνομικός κατέθεσε ότι και στο παρελθόν συνέβη κάτι ανάλογο, εξέφρασε όμως την εκτίμηση ότι δεν άφησαν το παιδί σκοπίμως υπό τη μορφή της εγκατάλειψης αλλά από αμέλεια. Το δικαστήριο τους αθώωσε, ωστόσο το λόγο πλέον έχει η εισαγγελία ανηλίκων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις