Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική Μπάσκετ: Οι 7 των προημιτελικών και το δικό μας σενάριο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Μπάσκετ: Οι 7 των προημιτελικών και το δικό μας σενάριο

Εθνική Μπάσκετ: Στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ έχουν περάσει Αργεντινή, Πολωνία, Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστραλία, ΗΠΑ και εκκρεμεί μια θέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τσεχία

Εθνική Μπάσκετ: Αν δεν υπήρχε το παιχνίδι της Εθνικής με την Τσεχία την Δευτέρα (09/09) που θα κρίνει το ποια θα είναι η όγδοη ομάδα που θα πάει στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ, ίσως η 2η αγωνιστική της δεύτερης φάσης των ομίλων να μην ήταν απαραίτητο να διεξαχθεί. Έπειτα από την ήττα από τους Αμερικανούς, το ματς είναι κάτι παραπάνω από τελικός για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που χρειάζεται νίκη με διαφορά 12 τουλάχιστον πόντων.

Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Ελλάδας, Τσεχίας και Βραζιλίας (όλοι με 3 νίκες και 2 ήττες). Το +12 για την Ελλάδα είναι η ελάχιστη διαφορά που επιβάλλεται να νικήσει την παρέα του Σατοράνσκι. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε το μόνο που απομένει είναι να επικρατήσουν και οι αδιάφορες βαθμολογικά ΗΠΑ στο παιχνίδι που ακολουθεί την ίδια μέρα (09/09, 15:30 ώρα Ελλάδας) με την Βραζιλία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΗΠΑ 4-0

2.Τσεχία 3-1

3. Βραζιλία 3-1

4. Ελλάδα 2-2

ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ:

ΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙ ΤΣΕΧΙΑΣ, ΗΤΤΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΗΠΑ*:

1. ΗΠΑ 5-0

2. ΕΛΛΑΔΑ 3-2

– ΤΣΕΧΙΑ 3-2

– ΒΡΑΖΙΛΙΑ 3-2

*Η Ελλάδα για να προκριθεί θα πρέπει να κερδίσει με 12+ πόντους την Τσεχία.

Τα κριτήρια στις ισοβαθμίες

Πρώτο κριτήριο: Οι νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια

Δεύτερο κριτήριο: Οι διαφορές στα μεταξύ τους παιχνίδια

Τρίτο κριτήριο: Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια

Τέταρτο κριτήριο: Η καλύτερη επίθεση γενικά στον όμιλο.

Αμφίβολος ο Θανάσης με Τσεχία

Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αμέσως μετά την ήττα από τους Αμερικανούς, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει σοβαρή ανησυχία. Κάκωση στα πλευρά είναι η διάγνωση του ιατρικού τιμ, η οποία προήλθε από αγκωνιά αντιπάλου σε κάποια διεκδίκηση. Επισήμως δεν βγήκε προς τα έξω ότι μπορεί να απουσιάσει από την κρίσιμη αναμέτρηση με την Τσεχία, ωστόσο προς το παρόν δεν θεωρείται βέβαιη η παρουσία του. Αύριο Κυριακή (08/09) θα δοκιμάσει να πάρει μέρος στην προπόνηση και θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Εθνική μας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Θανάσης θεωρείται υπεραπαραίτητος στο καθοριστικό αυτό παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις