alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μαχαιρίτσας – Πορτοκάλογλου Ηρώδειο: Συναυλία για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μαχαιρίτσας – Πορτοκάλογλου Ηρώδειο: Συναυλία για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Μαχαιρίτσας - Πορτοκάλογλου Ηρώδειο: Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στα σωματεία-μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Μαχαιρίτσας – Πορτοκάλογλου Ηρώδειο: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Νίκος Πορτοκάλογλου προσκαλούν τους φίλους τους στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, στις 21.00, όπου θα τραγουδήσουν για τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τις επιτυχίες τους και θα δώσουν μια ξεχωριστή χροιά σε ένα μουσικό ταξίδι που προορισμό έχει την αλληλεγγύη. Σε αυτή τη μαγική μουσική βραδιά θα τους συντροφεύουν οι  Steve Tesser (κιθάρα, τραγούδι), Αγάπη Διαγγελάκη (τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά) και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Μαζί τους οι: Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι – Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι – Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά – Δημήτρης Καλονάρος τύμπανα, κρουστά – Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα. Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Άκης Πασχαλάκης. Τον φωτισμό έχουν επιμεληθεί ο Φίλιππος Τρέπας και ο Νίκος Μπαρούνης.

Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στα σωματεία-μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Μαχαιρίτσας – Πορτοκάλογλου Ηρώδειο: Τιμές εισιτηρίων

Διακεκριμένη: 70€
Α’ Ζώνη: 50€
Β’ Ζώνη: 30€
Άνω Διάζωμα: 20€
Φοιτητικά εισιτήρια: 15€ (Τα φοιτητικά εισιτήρια διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό στο άνω διάζωμα)

Σημεία προπώλησης:

Ticket Services

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο (10.00-14.00)

Τηλεφωνικά στο 210-7234567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας (Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00)

Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ΕΔΩ

Καταστήματα Public ή ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Είναι ωραίο να είσαι χρήσιμος σε κάτι

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής μιλάει στο ΑΠΕ ενόψει της συναυλίας που θα δώσει στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου για τους σκοπούς της Ένωσης Μαζί για το Παιδί

-Ο τίτλος «εργασίας» της συνεργασίας σας με τον Νίκο Πορτοκάλογλου είναι «Τι έχει απομείνει απ’ τη φωτιά». Κρίνοντας από την ανταπόκριση, πως απαντάτε στο ερώτημα;

Να σας πως. Ξεκινήσαμε στα μέσα Νοέμβρη με προοπτική να το πάμε έως 7 Γενάρη. Τελικά, συνεχίσαμε ως την Κυριακή των Bαΐων. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Είπαμε τραγούδια δύο γενιών, της σκηνής που σχηματίστηκε με τους Τερμίτες και τον Βαγγέλη Γερμανό και η ανταπόκριση του κόσμου μας έδειξε ότι αυτή η σκηνή, αυτή η φλόγα υπάρχει πάντα.

-Τι ξεχωρίζετε από αυτή τη συνεργασία;

Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου είμαστε πάντα εν δυνάμει συνεργάτες. Κι ας μην είχαμε βρεθεί ποτέ μαζί επί σκηνής. Είμαστε της ίδιας γενιάς, προερχόμαστε από συγκροτήματα, αν εξαιρέσεις δυο – τρία απολύτως προσωπικά τραγούδια, θα μπορούσα να έχω γράψει τα τραγούδια του και αυτός τα δικά μου. Το 90% του προγράμματος είμαστε μαζί και εγώ, όπως όλοι νομίζω που έχουν ξεκινήσει από συγκροτήματα, νιώθω πιο καλά με το «μαζί».

-Στο Ηρώδειο το πρόγραμμα που θα παρουσιάσετε θα έχει αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις σας;

Η βασική δομή θα είναι η ίδια αλλά, ναι, θα υπάρξουν αλλαγές. Θα παίξουμε και τραγούδια που δεν μπορέσαμε στις προηγούμενες εμφανίσεις μας. Κάποια τραγούδια δικά μου που θα τα τραγουδήσει ο Γιάννης Κότσιρας. Και το αγαπημένο μου τραγούδι που δεν το έχω παίξει ποτέ, «Το τραγούδι της νύχτας» που είπε η Φλέρυ Νταντωνάκη στον δίσκο «Τσιμεντένια τραίνα» των Τερμιτών. Θα το ερμηνεύσει η Δήμητρα Παπίου. Θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και, φυσικά, ρόλο παίζει και ο χώρος του Ηρωδείου.

-Έχει ιδιαίτερο βάρος για εσάς το Ηρώδειο;

Ε, δεν μπορείς να το προσεγγίσεις με τον ίδιο τρόπο. Το Ηρώδειο δεν είναι χώρος που προσφέρεται για «βαρβαρότητες». Εμένα με ξέρετε πως είμαι. Στην προηγούμενη εμφάνισή μαw στην Κύπρο παίζαμε για ένα κοινό δεκαπέντε χιλιάδων ανθρώπων. Πετάγαμε νερά, τους καταβρέχαμε.

 -Τι σας έκανε να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση της Ένωσης Μαζί για το Παιδί;

Είναι ωραίο να μπορείς να είσαι χρήσιμος σε κάτι. Να να μπορείς να προσφέρεις κάτι. Εκεί που υπάρχουν απτές ανάγκες. Πόσο μάλλον που μιλάμε για παιδιά. Νιώσαμε ότι ήταν μεγάλη τιμή μας όταν μας πλησίασαν για τη συναυλία.

– Πέρα από το οικονομικά αντίκρισμα, πιστεύετε ότι οι συναυλίες για κάποιο σκοπό παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης;

Αυτοί που έχουν συνείδηση, θα συνεχίσουν να την έχουν. Κι αυτοί που είναι γαϊδούρια, γαϊδούρια θα μείνουν. Και αυτοί που είναι μέτζο, προσπαθούν να νιώσουν καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι, ειδικά σε εποχές κρίσης, το καλό γίνεται καλύτερο και το κακό χειρότερο. Το καθετί αποκτά άλλη δυναμική…

– Ποια είναι τα σχέδιά σας για το φθινόπωρο και τον χειμώνα; Έχετε κάτι καινούργιο στα σκαριά;

Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις (γέλια). Με τον Νίκο (Πορτοκάλογλου) δουλεύουμε πάνω σε ένα νέο project., το οποίο θέλουμε να είναι διαδραστικό. Το πρόγραμμα να συνδιαμορφώνεται με το κοινό –να ξεκινάς και να μην ξέρεις που θα καταλήξεις, σαν bachelor, επί ίσοις όροις. Έχουμε δουλειά ακόμα… Πάντως, το «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά» θα δώσει την τελευταία του παράσταση στο Ηρώδειο.

– Καινούργια τραγούδια πότε θα ακούσουμε;

Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει ο επόμενος δίσκος. Έχει τίτλο «Ψέμα στο ψέμα». Είναι ένα concept album και είναι έτοιμο. Ένας κοινωνικο-πολιτικός δίσκος για τους ανθρώπους που νιώθουν προδομένοι από τα ψέματα που μας τάισαν όλα αυτά τα χρόνια.