Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 120 δόσεις εφορία 2019: Το tweet Μητσοτάκη για τους πολίτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

120 δόσεις εφορία 2019: Το tweet Μητσοτάκη για τους πολίτες

120 δόσεις εφορία 2019: Άνοιξε από χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις.

120 δόσεις εφορία 2019: Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις, η πλατφόρμα για την οποία «άνοιξε» χθες Πέμπτη. Ο πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες «να μην αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη» και δημοσιεύει ένα βιντεάκι που εξηγεί αναλυτικά όλες τις παραμέτρους του ζητήματος.

«Η εφαρμογή για τη νέα και βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι πλέον ανοιχτή για πολίτες και επιχειρήσεις που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Καλώ τους πολίτες να μην αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη».

Η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στην εφορία είναι στη διάθεση των πολιτών από το απόγευμα της Πέμπτης,  Από την υπηρεσία αυτή οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης των ληξιπρόθεσμων προς τη φορολογική διοίκηση οφειλών τους, στις Ρυθμίσεις του Ν.4152/2013 και του Ν.4611/2019.

120 δόσεις εφορία 2019: Συνδεθείτε με την πλατφόρμα μπαίνοντας ΕΔΩ

Η νέα ρύθμιση διευκολύνει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που θέλουν να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με την εφορία. Παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών σε πολύ μικρές και πολλές μηνιαίες δόσεις, προβλέπει πάγωμα όλων των κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσίες, ξεμπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών, σημαντικό κούρεμα των τόκων και των προσαυξήσεων αλλά και δυνατότητα ένταξης ακόμη και οφειλών που προκύπτουν εντός του 2019, από δηλώσεις παρελθόντων ετών οι οποίες υποβάλλονται εκπρόθεσμα.

120 δόσεις εφορία 2019: Τα στοιχεία της ρύθμισης

Υπενθυμίζεται ότι με τις νέες αλλαγές

– μειώνεται η ελάχιστη μηνιαία δόση από 30 στα 20 ευρώ και, συνεπώς, αυξάνεται και ο αριθμός των δόσεων που δικαιούνται οι μικροφειλέτες των 500-3.500 ευρώ.

– μόλις και ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση (μετά την αίτηση και πληρωμή της προκαταβολής) σταματούν αμέσως οι παλαιές κατασχέσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ 🚩: Για την αποδέσμευση των κατασχεμένων στα χέρια τρίτου μελλοντικών απαιτήσεων του οφειλέτη, ο οφειλέτης εισέρχεται με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών σε ειδική εφαρμογή του taxisnet στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και εκτυπώνει «βεβαίωση αποδέσμευσης» την οποία γνωστοποιεί στον τρίτο εντός μηνός από την έκδοση της.

Επιπλέον:

– εντάσσονται πλέον και επιχειρήσεις χωρίς κριτήρια εισοδήματος.
– μειώνεται και το μηνiαίο επιτόκιο των δόσεων από 5% σε 3%.
– εντάσσονται και νέες κατηγορίες οφειλών, εφόσον αφορούν παρελθόντα έτη –πλην του φόρου εισοδήματος 2018.
– μέσω προπληρωμής, εντάσσονται προαιρετικά και όσοι τυχόν αποκλείονται λόγω ύψους οφειλής.

Παρά τις εντυπωσιακές αλλαγές πάντως, δύο στοιχεία παραμένουν ίδια με την παλιά ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ: εξαιρούνται από δόσεις, εκπτώσεις και «κουρέματα» (α) όσοι τηρούν με συνέπεια τις 100 δόσεις, αλλά και (β) όλοι όσοι εξοφλούν στην ώρα τους και δεν χρωστούν απολύτως τίποτε στην εφορία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις