Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τυφώνας Ντόριαν νεκροί: Αυξάνονται τα θύματα του Dorian, εικόνες απόλυτης καταστροφής
ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Ντόριαν νεκροί: Αυξάνονται τα θύματα του Dorian, εικόνες απόλυτης καταστροφής

Τυφώνας Ντόριαν νεκροί: Ο προσωρινός απολογισμός του καταστροφικού πλήγματος του τυφώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες αυξήθηκε κι άλλο κι έφθασε τους 30 νεκρούς.

Τυφώνας Ντόριαν νεκροί: Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Dorian. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 20 στους 30. Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως η λίστα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, αφού υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι, αλλά δεν μπορούν προς το παρόν να προσδιορίσουν το πόσοι είναι αυτοί. Ως τώρα έχουν ολοκληρώσει τις έρευνες σε ένα μικρό ποσοστό των περιοχών όπου ο τυφώνας «χτύπησε» την ώρα που βρισκόταν στην κατηγορία 5.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Dorian εξασθένησε κι άλλο και έπεσε στην κατηγορία 2, έχοντας περάσει από τις ακτές της πολιτείας της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας. Η Φλόριντα γλίτωσε από την μανία του, καθώς πέρασε χωρίς να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ωστόσο, χιλιάδες πολίτες που ζουν κατά μήκος των ακτών σε Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς η καταιγίδα περνά από την περιοχή με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 120 χλμ ανά ώρα. Έχει δοθεί μάλιστα και απαγορευτικό να κινούνται προς τις ακτές, καθώς η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη. Ο τυφώνας κινείται προς την Βόρεια Καρολίνα πλέον, αλλά και την Βιρτζίνια και σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να φτάσει ως τις ανατολικές ακτές του Καναδά.

Τυφώνας Ντόριαν: καταστροφής στη Νότια Καρολίνα

Ήδη πάντως έγιναν οι πρώτες ζημιές στη Νότια Καρολίνα και την περιοχή Εμεραλντ Αϊλ, όπου ανεμοστρόβιλος ο οποίος δημιουργήθηκε από τον τυφώνα που πλησιάζει, κατεδάφισε κτίρια και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα την ώρα που ο Dorian πλησιάζει. Αρκετές περιοχές έπαθαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο, αλλά και τις ριπές ανέμου από τον τυφώνα Dorian. Περίπου 900.000 άνθρωποι άφησαν τελικά τα σπίτια τους μετά από εντολή των Αρχών, ενώ πάνω από 210.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα σε Νότια Καρολίνα και Τζόρτζια.

https://twitter.com/NCEmergency/status/1169632309143887873?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1169632309143887873&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Ftyfonas-dorian-stoys-30-o-arithmos-ton-nekron

Τυφώνας Ντόριαν: Κάποιοι, παλεύουν με τη φύση

Ο Τζον Ρίβερς, 74 ετών, και τα τρία παιδιά του ήταν από τους ελάχιστους που κυκλοφορούσαν στους δρόμους: καθάριζαν φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης και απορροής των υδάτων από κλαδιά, φύλλα και συντρίμμια με ένα φτυάρι, ένα δίκρανο — και με γυμνά χέρια. «Δίνουμε στο νερό κάπου να πάει», εξήγησε ο Ρίβερς, προσπαθώντας να καλυφθεί για λίγο από την καταιγίδα. Η μικρότερη κόρη του, η Κάρολιν, 12 ετών, έβγαλε τις γαλότσες της μία-μία, τις αναποδογύρισε για να χυθεί το νερό. «Είναι καλό μάθημα ζωής για τα παιδιά μου», είπε ο Ρίβερς.

Τυφώνας Ντόριαν: Σε ετοιμότητα κι άλλες περιοχές

Το μάτι του τυφώνα βρισκόταν 48 χιλιόμετρα νότια του Κέιπ Φίαρ, στη Βόρεια Καρολίνα, χθες βράδυ, με ανέμους 160 χιλιομέτρων την ώρα, ενημέρωσε το αμερικανικό εθνικό κέντρο κυκλώνων (NHC). Αναμένεται να βρίσκεται κοντά ή πάνω από τη Βόρεια Καρολίνα σήμερα, πρόσθεσε, προειδοποιώντας για ακραία καιρικά φαινόμενα και επικίνδυνους ανέμους στην πολιτεία αυτή και στη Βιρτζίνια. Μόνο στις Καρολίνες, δόθηκε διαταγή σε πάνω από 900.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αν και δεν έγινε σαφές πόσοι συμμορφώθηκαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις