Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτοσχέδιοι αγώνες: Σαφάρι από την Τροχαία
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοσχέδιοι αγώνες: Σαφάρι από την Τροχαία

Αυτοσχέδιοι αγώνες: Ειδική εξόρμηση το βράδυ της Πέμπτης.

Αυτοσχέδιοι αγώνες: Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 5-9-2019 ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής και στην περιοχή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Πειραιώς. Στην εξόρμηση ενάντια στις… κόντρες συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

Συνολικά διενεργήθηκαν 345 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 114 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, ως εξής: Υπέρβαση ορίου ταχύτητας: 41, Αντικανονικοί υαλοπίνακες (φιμέ): 15, Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: 9, Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): 2, Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 1, Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 46. Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 36 άδειες ικανότητας οδήγησης, 25 άδειες κυκλοφορίας και 16 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν 4 οχήματα.

Αυτοσχέδιοι αγώνες: Έτρεχαν σχεδόν με 200

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο περιπτώσεις υπέρβασης του ορίου ταχύτητας διαπιστώθηκε πως το κοντέρ κατέγραψε πάνω από 170, ακόμη και πάνω από…190 χιλιόμετρα. Πρόκειται φυσικά για όσους το βράδυ επιδίδονται σε «κόντρες» με αυτοκίνητα και μηχανές σε γνωστά «στέκια» της Αττικής, φτάνοντας ταχύτητες που προκαλούν ίλιγγο. Σε τέτοιες κόντες… επενέβη το βράδυ της Πέμπτης η τροχαία στην Εθνική Αθηνών Λαμίας και στον Πειραιά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη κι επικίνδυνη παραβατικότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις