Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βίκυ Σταμάτη Facebook: Η σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου Άκη, πουλά πανάκριβα αντικείμενα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίκυ Σταμάτη Facebook: Η σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου Άκη, πουλά πανάκριβα αντικείμενα

Βίκυ Σταμάτη Facebook: Από την απόλυτη χλιδή, η Βίκυ Σταμάτη έφτασε στο σημείο να αναζητά αγοραστές στο Facebook.

Βίκυ Σταμάτη Facebook: Όσο οργή κι αν έχει προκαλέσει το ζεύγος Τσοχατζόπουλου, κάπου στο βάθος, όλοι παραδεχόμαστε πως η κατάντια του ανθρώπου προκαλεί μια θλίψη. Όταν δε μένει “πίσω” ένα αθώο παιδί, τα πράγματα είναι χειρότερα… Άκης ΤσοχατζόπουλοςΒίκυ Σταμάτη, έζησαν από την πρώτη ημέρα της γνωριμίας τους μια ζωή που θα ζήλευαν ίσως και κάποιοι εφοπλιστές, που χτίζουν μόνοι τους τις περιουσίες τους και δεν ξοδεύουν αλόγιστα. Επειδή όμως, ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο, το άλλοτε ζευγάρι της ελίτ, κατέληξε πίσω από τα σίδερα. Ακολούθησε η απόλυτη παρακμή. Η Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου έχει πλέον μόνο ένα βήμα προκειμένου να απαντά και να περνά τα μηνύματά της. Η περιθωριοποίησή της, έκανε τα social media να αποτελούν μονόδρομο για να ξεσπά… Να μπορεί να έχει μαι στοιχειώδη επικοινωνία, “αναγνώριση” ίσως, από κάποιους που την “χαϊδεύουν” στο προφίλ της υποστηρίζοντας πως είναι μάνα…

Με αινιγματικές συνήθως αναρτήσεις μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, δίνει το στίγμα καταστάσεων τις οποίες βιώνει μετά τη θύελλα που πήρε παραμάζωμα την οικογένειά της. Τη φυλακή, το ψυχιατρείο, τα νοσοκομεία, ένα αθώο παιδί, την πιο θλιβερή πτυχή της υπόθεσης.

Η ζωή της ανατράπηκε σε απευθείας μετάδοση, διασύρθηκε και σύρθηκε σε φυλακές και ψυχιατρεία βγάζοντας κραυγές για το παιδί της το οποίο ξαφνικά στερήθηκε και τους δυο του γονείς. Η Βίκυ Σταμάτη, πλέον βγάζει στο “σφυρί” πανάκριβα αντικείμενα και αξεσουάρ, που ούτε και σε αυτές τις τιμές δεν θα μπορούσε να αποκτήσει (ακόμη κι αν ήθελε), κάποια μέση Ελληνίδα.

Η σύζυγος του πρώην πανίσχυρου υπουργού, που έζησε την απόλυτη άνεση και χλιδή, φτάνει στο σημείο να πουλά, μέσω facebook προσωπικά της αντικείμενα, όπως η τσάντα Birkin της Hermès που θεωρείται η πιο πολυτελής τσάντα του κόσμου και η αξία της μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, φτάνοντας σε δημοπρασία και τις 223.000 δολάρια.

Δες την τσάντα της Βίκυς όπως την ανέβασε η ίδια, καλώντας όποια κυρία θέλει και μπορεί, να την αποκτήσει.

Οι τσάντες Birkin της Hermes είναι χειροποίητες από δέρμα και έχουν πάρει το όνομά τους από την ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Birkin. H τσάντα πλέον αποτελεί ένα σύμβολο πλούτου και δύναμης, λόγω της υψηλής τιμής του και του ότι είναι η αγαπημένη τσάντα των celebrities.

Οι τιμές μία τσάντας Birkin κυμαίνεται από 7.000 ευρώ, ενώ η πιο ακριβή και συλλεκτική Hermes είχε δημοπρατηθεί στα 223.000$…

Βίκυ Σταμάτη: Ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο

Η Βίκυ Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου γεννήθηκε στο Ζέλι του νομού Φθιώτιδας. Τότε τίποτα δεν προμήνυε το λαμπρό της μέλλον. Ούτε και την κατρακύλα της όμως. Γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1963 και πολιτικά προέρχεται από οικογένεια που ανήκει στην δεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Εγκαταλείπει για πρώτη φορά το Ζέλι σε ηλικία 19 ετών και έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να δώσει εξετάσεις στη Νοσηλευτική Σχολή του Στρατού. Αποτυγχάνει αλλά βρίσκει δουλειά σε ένα εφοπλιστικό γραφείο στον Πειραιά. Οι στενές σχέσεις που αποκτά με τον διευθυντή της προκαλούν ποικίλα σχόλια και καχυποψία. Οι υποψίες της συζύγου του διευθυντή για την ιδιαίτερη σχέση του με την υπάλληλό του, οδηγούν σύντομα στην απόλυσή της.

Επόμενος σταθμός, για τη Βίκυ Σταμάτη η ΔΕΗ. Υπάλληλος αλλά με φιλοδοξίες, που η θέση της γραμματέα δεν θα μπορούσαν αν ικανοποιήσουν. Όλα θα αλλάξουν το 1994. Τότε γνωρίζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Η γνωριμία γίνεται σε μία εκδήλωση τότε που ο δυναμικός Άκης Τσοχατζόπουλος, ήδη μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής πολιτικής σκηνής ήταν υπουργός Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Την επόμενη κιόλας μέρα θα εμφανιστεί στο γραφείο του ζητώντας να της κανονίσουν ραντεβού με τον υπουργό. Φυσικά τα καταφέρνει και δύο μέρες αργότερα βρίσκεται στο πολιτικό γραφείο του στα Πατήσια, στην οδό Κομνά Τράκα. Το αίτημά της ήταν να μετατεθεί στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΗ.

Η παράνομη σχέση με τον Τσοχατζόπουλο

Η Βίκυ Σταμάτη μετατίθεται στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου και αποκτά την πλήρη διαχείριση των πάντων. Ακόμα και ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου λέγεται ότι είχε υποψίες για το ρόλο της. Ανάλογη και η αντίδραση της συζύγου του Τσοχατζόπουλου, της Γκούντρουν. Για να κλείσουν τα στόματα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προτείνει να βρουν ένα διαμέρισμα κοντά στο πολιτικό του γραφείο. Αλλά τα Πατήσια είναι πολύ μπανάλ για τα ακριβά γούστα της Βίκυς Σταμάτη. Έτσι καταλήγει στο…Λονδίνο. Εκεί παρακολουθεί μαθήματα Ιστορίας Τέχνης και savoir vivre. Από το Λονδίνο, όπου έμεινε μόλις έναν μήνα, επιστρέφει στην Αθήνα, σε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι, που αρμόζει καλύτερα στην αισθητική της. Σε διαμέρισμα μάλιστα σε νεοκλασικό της οδού Νεοφύτου Βάμβα 5. Ιστορικό διαμέρισμα καθώς ανήκε στην Ντόλλυ Γουλανδρή και τελευταίο ενοικιαστή είχε μάλιστα τον Γιάννη -Τζίγγερ- Βαρδινογιάννη. Εκεί θα στεγάσει τον έρωτά της με τον υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η «γνωριμία» με την Γκούντρουντ Τσοχατζοπούλου και ο Ανδρέας Παπανδρέου

Όταν η νόμιμη σύζυγος του Τζοχατζόπουλου φτάσει στο διαμέρισμα και την δει, η ελληνική κοινωνία θα αποκτήσει νέο στόχαστρο. Οι γείτονες – μάρτυρες του επεισοδίου είπαν ότι η Βίκυ Σταμάτη έξαλλη αποκαλούσε την Γκούντρουν Μολντενχάουερ, «γριά Γερμανίδα» και την έσπρωξε από τις σκάλες. Η αστυνομία έφτασε άμεσα αλλά η ασφάλεια του υπουργού κατάφερε να κρύψει το θέμα. Οι ιστορικές και πολιτικές εξελίξεις εξάλλου δεν άφηναν περιθώριο για κουτσομπολιά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου πεθαίνει, ο Τσοχατζόπουλος κατεβαίνει υποψήφιος για την πρωθυπουργία και στις 18 Ιανουαρίου του 1996 χάνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τον Κώστα Σημίτη. Ωστόσο γίνεται «υπουργός Άμυνας». Και παρ’ ότι παντρεμένος ακόμα οι επίσημες εξόδους του με την ερωμένη του Βίκυ Σταμάτη είναι συχνές.

«Όσο εγώ ζω, διαζύγιο δεν πρόκειται να του δώσω. Και αν συνεχίσουν να με εξευτελίζουν με αυτό τον τρόπο, θα δώσω στη δημοσιότητα τις κασέτες που έχω στα χέρια μου με αυτή να με βρίζει χυδαία», είναι η μόνιμη απειλή της Γκούντρουν.

Η χλιδή και το διαζύγιο

Η Βίκυ Σταμάτη κυκλοφορεί φορώντας Oscar de la Renta και δηλώνοντας σύντροφος του Άκη. Τον χειμώνα επιλέγουν για τις αποδράσεις τους τα ελβετικά βουνά και το καλοκαίρι καταφεύγουν στην Κόστα Εσμεράλδα στη Σαρδηνία, ενώ η κράτηση στα ξενοδοχεία γίνεται στο όνομα «Κύριος και κυρία Απόστολου Σταμάτη». Μέχρι που το 2004 το ζευγάρι μπορεί πλέον να κάνει κρατήσεις στο όνομα «Τσοχατζόπουλος», αφού η Γκούντρουν έχει συναινέσει στην έκδοση διαζυγίου, κρατώντας το πολυτελές σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό. Και κάπου εκεί η Βίκυ Σταμάτη γίνεται και επίσημα πια κυρία Τσοχατζόπουλου, που τόσο επιθυμούσε.

Βίκυ Σταμάτη: Ο βασιλικός γάμος

Έπειτα από 10 χρόνια σχέσης, η Βίκυ Σταμάτη επιτέλους καταφέρνει να υλοποιήσει το όνειρό της. Η χλιδή και ο πλούτος περισσεύουν. Γαλλική φινέτσα, glam και πολυτέλεια. Στις 11 Ιουλίου 2004 ο Άκης Τσοχατζόπουλος παντρεύεται την Βίκυ Σταμάτη στο ορθόδοξο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι. Εκεί είχε παντρευτεί και η Χριστίνα Ωνάση τον Τιερί Ρουσέλ. Εκεί είχε κηδευτεί και η η Μαρία Κάλλας. Εκεί παντρεύτηκε και η Βίκυ Σταμάτη, που καταφτάνει κρατώντας το μπράτσο του Άκη Τσοχατζόπουλου με μια μπλε Jaguar.

Κουμπάρος τους είναι ο Μισέλ Καντάς, Γάλλος πολιτικός μηχανικός και παλιός φίλος του Άκη ενώ το μυστήριο τελεί ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. Η δεξίωση γίνεται στο ξενοδοχείο «George V» της αλυσίδας «Four Seasons» χωρίς πολιτικούς αλλά και τα παιδιά του Τσοχατζόπουλου, μόνο τα αδέρφια του υπουργού, οι γονείς και ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη και λίγοι φίλοι. Οι μπομπονιέρες με τις ασημένιες καρδιές έφεραν την υπογραφή του οίκου Καίσαρη, το κουαρτέτο πνευστών και τα βιολιά συνόδευσαν μουσικά τη δεξίωση, τα πολυτελή δωμάτια του «Four Seasons», τα ακριβά κρασιά και τα έπιπλα του Λουδοβίκου του 15ου έκαναν τον γάμο να μοιάζει βασιλικός. Και όχι άδικα.

Πίσω στην… φτωχοΕλλάδα

Η δικαίωση για όλους θα έρθει τον Ιούνιο του 2010, όταν η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα για την αγορά ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σχεδόν ταυτόχρονα στο ΠΑΣΟΚ έγινε πρόταση για αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Τσοχατζόπουλου, ενώ η διαγραφή του από το κόμμα οριστικοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2011. Τον Ιούλιο του 2011, με εντολή της Βουλής, ο Άκης τσοχατζόπουλος διώχθηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και τελικά συνελήφθη τον Απρίλιο του 2012, οπότε και προφυλακίστηκε. Στην ανάκριση που ακολούθησε, ενεπλάκη στην υπόθεση το όνομα της Σταμάτη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η ίδια στις 27 Απριλίου 2012 και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία με τον σύζυγό της. Η ίδια επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση και ότι καταδικάζεται μόνο και μόνο επειδή είναι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Βίκυ Σταμάτη: Η διπλή μαστεκτομή και η καταδίκη

Στις 2 Μαΐου 2012 η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισής της επικαλούμενη «ιδιαίτερη ιδιορρυθμία» της υπόθεσής της επειδή, όπως η ίδια αναφέρει, «υπάρχει ένα ανήλικο παιδί 5,5 χρόνων, το οποίο κρατάει η 73χρονη άρρωστη μητέρα της». Στις 16 Ιουλίου 2012, ύστερα από την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, προσφεύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και ζητά να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση με στόχο την άρση της κράτησής της. Τόσο η εισαγγελέας, όσο και ο ανακριτής, έκαναν αρνητική εισήγηση. Στις 25 Ιουνίου 2013 εισήχθη στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας για την αφαίρεση όζων από το στήθος της φρουρούμενη και τελικά υποβάλλεται σε διπλή μαστεκτομή. Λίγους μήνες αργότερα στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάζεται πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 2 Απριλίου 2015 θα αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν για πάνω από ένα χρόνο. Παραδίδεται στην Αστυνομία την επόμενη μέρα στο Χαϊδάρι. Σημαντική ημερομηνία, η 14η Οκτωβρίου 2015 οπότε αφήνεται ελεύθερη από τη φυλακή καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Βίκυ Σταμάτη – Άκης Τσοχατζόπουλος: Το τέλος

Δύο χρόνια μετά στις 31 Οκτωβρίου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ξανά τη φυλάκισή της και εκείνη είναι αναγκασμένη να επιστρέψει στο κελί της. Πριν από αυτό όμως θα καταθέσει αίτηση διαζυγίου. «Τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή και εξακολουθώ να παραμένω αφοσιωμένη σε εκείνον, που είναι η ζωή μου. Για εκείνον δεν ξέρω αν ήταν έτσι, αλλά για μένα η σχέση μας μετράει από τότε. Στην αρχή, όταν ξέσπασε η υπόθεση, είχα πολύ θυμό μαζί του. Όμως, τώρα όχι πια» είχε αναφέρει παλαιότερα.

«Καταδικάστηκα άδικα δύο φορές από τη Δικαιοσύνη μόνο και μόνο επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου «Τσοχατζόπουλου». Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω», αναφέρει στην αίτηση διαζυγίου της.

Μέχρι το σήμερα, που παραμένουν μαζί, με τις… κακές φήμες να λένε πως το ‘διαζύγιο’ ήταν ακόμη ένα κόλπο…

Και η χειρονομία, που κανονικά πρέπει να μείνει στην ιστορία…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις