Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάνναρος ΝΔ: Το ‘πίθηκος’ μου ξέφυγε, δεν ήθελα να θίξω τους μετανάστες (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάνναρος ΝΔ: Το ‘πίθηκος’ μου ξέφυγε, δεν ήθελα να θίξω τους μετανάστες (vid)

Γιάνναρος ΝΔ: «Από μετανάστες ζήτησα συγγνώμη, δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από κάποιον που με αποκάλεσε φασίστα», είπε ο κ. Γιάνναρος.

Γιάνναρος ΝΔ: Για «εν θερμώ αντίδραση σε μια αντίδραση κατά των Ελλήνων», έκανε λόγο ο Θοδωρής Γιάνναρος, ο οποίος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, ύστερα από σχόλιο που έκανε σε ανάρτηση μετανάστη και το οποίο θεωρήθηκε ρατσιστικό. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η συγκεκριμένη έκφραση «μου ξέφυγε, δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν μετανάστη», διευκρινίζοντας πως «αν ήταν να το ξανακάνω, δεν θα το έκανα».

Ήταν ο ίδιος, άλλωστε, όπως είπε, που είχε φιλοξενήσει μία οικογένεια Σύρων στο σπίτι του. «Από μετανάστες ζήτησα συγγνώμη, δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από κάποιον που με αποκάλεσε φασίστα», είπε ο κ. Γιάνναρος και επανέλαβε πως «δεν δικαιολογείται η αντίδρασή μου».

Υπενθυμίζεται πως το πρώην πλέον στέλεχος της ΝΔ αποκάλεσε «πίθηκο» τον Ιρανό Αράς Χαμπάι στο Twitter, γιατί ανάρτησε μια φωτογραφία με το σχόλιο: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

«Θα πας από κει που ήρθες πίθηκε», ήταν το προκλητικό σχόλιο του που έκανε ο Θεόδωρος Γιάνναρος στην παραπάνω ανάρτηση.

Γιάνναρος ΝΔ: Διαγραφή σε χρόνο dt

Στη συνέχεια, προσπαθώντας το μέλος της ΝΔ να τα «μαζέψει», εξήγησε: «Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!».

Ωστόσο, η «εξήγηση» του δεν φαίνεται να έπεισε τη Νέα Δημοκρατία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να σχολιάζει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση». Έτσι, η Πειραιώς έβαλε «μπροστά» τις σχετικές πειθαρχικές διαδικασίες κατά του Θεόδωρου Γιάνναρου, τον οποίο και διέγραψε από το κόμμα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Γιάνναρος ΝΔ: Οι δηλώσεις μετά την διαγραφή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις