Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ενήλικοι στο Δωμάτιο κριτική: Οι Συριζαλήτες, ο Μπαρουφάκης και το “ύποπτο” budget
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενήλικοι στο Δωμάτιο κριτική: Οι Συριζαλήτες, ο Μπαρουφάκης και το “ύποπτο” budget

Ενήλικοι στο Δωμάτιο κριτική: H ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, χαρακτηρίζεται από τον Μαστοράκη ως «η πιο βαρετή και ανόητη ταινία της χρονιάς».

Ενήλικοι στο Δωμάτιο κριτική: «Πυρά» κατά του Κώστα Γαβρά και του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Μαστοράκης. Ο Νίκος Μαστοράκης σε ανάρτησή του δεν «μάσησε» τα λόγια του αναφέρθηκε στις κακές κριτικές που έλαβε η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στο Δωμάτιο», που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα, χαρακτήρισε «βαρετή» και «ανόητη» την ταινία, εξαπολύοντας επίθεση προς τον σκηνοθέτη.

Από τα βέλη του, όμως, δεν ξέφυγε και ο πρώην υπουργός Οικονομικός Γιάνης Βαρουφάκης, που έδωσε το παρών στην πρεμιέρα, τον οποίο ονόμασε «Μπαρουφάκη», αλλά και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ενήλικοι στο Δωμάτιο: Το τρέιλερ

Η ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ: Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΑΣΜΟΥΡΙΕΤΑΙ»

Αφόρητη πλήξη έφερε στο φεστιβάλ της Βενετίας ο Γαβράς και το έσχατο low budget πόνημα του με ήρωα έναν ανόητο, φαύλο, μπουφόνο, κάποιον Μπαρουφάκη που ήθελε να γίνει celeb. Η ταινία του Γαβρα (για τον οποίο έχω ακόμη άκρατο θαυμασμό από την εποχή του «Ζ» και μονό γι αυτή την ταινία) εσφαγιάσθη από τους κριτικούς (σημειώστε, τους μη κομμουνιστές και υστεροαριστερούς) και ίσως κερδίσει το βραβείο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) της πιο βαρετής και ανόητης ταινίας της χρονιάς. Εδώ και χρόνια, κάθε φιλμ του βετεράνου Γαβρά ήταν χειρότερο από το προηγούμενο, φαίνεται όμως ότι έπιασε πάτο με το Μπαρουφάκειο εγχείρημα.

Ντρέπομαι που, έστω και περιφερειακά, η ταινία αυτή εφάπτεται της Ελλάδας και επειδή μαθαίνω από τα ΜΜΕ ότι το budget της ήταν μόνο 630,000 ευρώ, θυμάμαι ότι αυτό το ποσόν ακριβώς εισέπραξε ο Γαβράς από τον άθλιο, τότε, υπουργό Παππά ως το «30% του γενικού κόστους.» Προτρέπω τους καλούς εισαγγελείς να ερευνήσουν πώς ακριβώς το «γενικό κόστος» φουσκώθηκε έτσι που να εισπράττει ο Γαβράς τελικά το 100%. Με δεδομένο ότι η ταινία δεν προβάλλει τη χώρα, τον πολιτισμό ή τον τουρισμό, γιατί ο Παππάς βιάστηκε να «χρηματοδοτήσουμε» τον Γαβρά, ελάχιστο χρόνο πριν αποχαιρετίσουν οι Συριζαλήτες την εξουσία;».

Ενήλικοι στο Δωμάτιο: Ο Παππάς είχε δώσει μεγαλύτερη επιχορήγηση και από τη σειρά The Durrells του Netflix

Μεγαλύτερη επιχορήγηση και από το «Durrells», την παραγωγή που κάνει θραύση στο Netflix, έδωσε ο Νίκος Παππάς στον Κώστα Γαβρά για την ταινία «Αdults in the room». Από το καλοκαίρι του 2018 έως σήμερα, στη «Διαύγεια» έχουν αναρτηθεί 25 αποφάσεις για επιχορηγήσεις ταινιών από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τον Νίκο Παππά. Και φυσικά εκεί βρίσκεται και η ταινία του Γαβρά που επιδοτήθηκε με 620.000 ευρώ.

Στην κορυφή βρίσκεται το «Born to be murdered», που έλαβε επιδότηση 1,5 εκατ. ευρώ, και ακολουθεί η ταινία του Κώστα Γαβρά. Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς δήλωσε περήφανος που επιδοτεί με ένα τέτοιο μεγάλο ποσό την ταινία του Κώστα Γαβρά, η οποία ουσιαστικά καταγράφει την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις