Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός πρόγνωση: Μικρή πτώση της θερμοκρασίες – Πού θα πέσουν βροχές
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός πρόγνωση: Μικρή πτώση της θερμοκρασίες – Πού θα πέσουν βροχές

Καιρός πρόγνωση: Στα δυτικά την Τετάρτη αναμένονται τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά με βελτίωση το βράδυ.

Καιρός πρόγνωση: Η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα, Τετάρτη, όπως δείχνει η πρόγνωση της ΕΜΥ. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν βροχές και κατά τόπους, μεμονωμένες καταιγίδες, από το μεσημέρι και μετά. Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία, που στη διάρκεια του καλοκαιριού έμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με την υψηλότερη ωστόσο να αναμένεται στους 35 βαθμούς.

Την Πέμπτη μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση, αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Καιρός πρόγνωση: Ο καιρός στη χώρα 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αρναούτογλου: Η πρόβλεψη από τον έμπειρο μετεωρολόγο

Ο καιρός αρχίζει δειλά – δειλά να αλλάζει και η σημαντική αλλαγή θα ξεκινήσει φυσικά από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, όπου αναμένεται στη διάρκεια της εβδομάδας σημαντικότατη πτώση θερμοκρασίας, ικανή να προκαλέσει και τις πρώτες σημαντικές χιονοπτώσεις στις Άλπεις…

Σε σχέση με τη χώρα μας, ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως στο τέλος της εβδομάδας θα αρχίσουν τα… Πρωτοβρόχια στη δυτική και βόρεια χώρα, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το αν και πότε θα φτάσει αυτή η πτώση της θερμοκρασίας και στην Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο όσα λέει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις