Αθήνα

°C

Τρίτη

21

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Καθημερινό άγχος: 9 τεχνικές χαλάρωσης για να το πολεμήσεις
PLUS

Καθημερινό άγχος: 9 τεχνικές χαλάρωσης για να το πολεμήσεις

Καθημερινό άγχος: Tips κατά του άγχους που θα σας χαλαρώσουν σε λιγότερο από 15 λεπτά, το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και χρειάζεται λιγότερη ώρα από όσο νομίζετε.

Καθημερινό άγχος: Tips κατά του άγχους που θα σας χαλαρώσουν σε λιγότερο από 15 λεπτά. Χαλαρώστε. Το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και χρειάζεται λιγότερη ώρα από όσο νομίζετε.

Καθένα από τα παρακάτω tips κατά του άγχους μπορούν να σας χαλαρώσουν σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Καθημερινό άγχος: Διαλογισμός

Λίγα λεπτά εξάσκησης την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους. Η έρευνα υποδεικνύει ότι ο καθημερινός διαλογισμός μπορεί ενδεχομένως να αλλάξει τις νευρικές οδούς του εγκεφάλου και να σας καταστήσει πιο ανθεκτικούς στο στρες, δήλωσε η σύμβουλος ευεξίας Robbie Maller Hartman.

Καθημερινό άγχος: Αναπνεύστε βαθιά

Κάντε 5λεπτο διάλειμμα και εστιάστε στην αναπνοή. Καθίστε ίσια με τα μάτια κλειστά και το ένα χέρι στην κοιλιά σας. Αναπνεύστε αργά μέσω της μύτης, αισθανθείτε την αναπνοή να αρχίζει στην κοιλιά και βοηθήστε την προς το δρόμο της στην κορυφή του κεφαλιού. Αναστρέψτε τη διαδικασία καθώς εκπνέετε από το στόμα.

Η βαθιά αναπνοή καταπολεμά την επίδραση του στρες μειώνοντας τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση, δήλωσε η ψυχολόγος Judith Tutin.

Καθημερινό άγχος: Εστιάστε

Ρίξτε τους ρυθμούς.

Βρείτε 5 λεπτά και εστιάστε σε μια μόνο συμπεριφορά, με επίγνωση, δήλωσε η Tutin. Προσέξτε πώς νιώθετε τον αέρα στο πρόσωπό σας όταν περπατάτε και πώς χτυπά το πόδι σας το έδαφος. Απολαύστε την υφή και τη γεύση κάθε πιρουνιάς. Όταν περνάτε χρόνο εστιασμένοι στο λεπτό και στις αισθήσεις σας θα πρέπει να αισθάνεστε λιγότερη ένταση.

Καθημερινό άγχος: Αναζητήστε τους φίλους σας

Το κοινωνικό σας δίκτυο είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τη διαχείριση του στρες. Μιλήστε με τους άλλους -ιδανικά πρόσωπο με πρόσωπο ή τουλάχιστον στο τηλέφωνο. Μοιραστείτε αυτό που σας συμβαίνει. Μπορείτε να δείτε αλλιώς το πρόβλημά σας και να κρατήσετε ισχυρή την επαφή.

Καθημερινό άγχος: Συντονιστείτε με το σώμα σας

Σαρώστε νοερώς το σώμα σας για να έχετε την αίσθηση του τρόπου με τον οποίο το επηρεάζει το στρες καθημερινά. Ξαπλώστε ανάσκελα ή καθίστε με τα πόδια σας στο πάτωμα. Αρχίστε από τα δάχτυλα των ποδιών σας και φτάστε μέχρι το κεφάλι παρατηρώντας πώς αισθάνεται το σώμα σας.

Η Tutin προτείνει να έχετε επίγνωση του τόπου που αισθάνεστε σφιγμένοι ή χαλαροί χωρίς να προσπαθήσετε να αλλάξετε κάτι. Για 1 ή 2 λεπτά φανταστείτε κάθε βαθιά αναπνοή να ρέει στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθώς κινείτε την προσοχή σας πιο ψηλά προσέχοντας στενά αισθήσεις που νιώθετε σε κάθε σημείο.

Καθημερινό άγχος: Ακούστε μουσική

Έρευνες δείχνουν ότι η απαλή μουσική μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό παλμό και το άγχος. Επιλέξτε αγαπημένα τραγούδια ή φυσικούς ήχους και επιτρέψτε στον εγκέφαλό σας να εστιάσει στις διαφορετικές μελωδίες, όργανα ή τραγουδιστές. Τραγουδήστε!

Καθημερινό άγχος: Γελάστε δυνατά

Ένα καλό γέλιο δεν σας αποφορτίζει μόνο ψυχικά. Μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, και αυξάνει τις ενδορφίνες οι οποίες βοηθούν τη διάθεσή σας. Δείτε την αγαπημένη σας ταινία, διαβάστε κόμικς ή μιλήστε με κάποιον που σας κάνει να χαμογελάτε.

Καθημερινό άγχος: Κινηθείτε

Δεν είναι ανάγκη να τρέχετε για να καταφέρετε να αισθανθείτε καλά. Όλα τα είδη άσκησης, όπως η γιόγκα και το περπάτημα μπορούν να μειώσουν την κατάθλιψη και το άγχος βοηθώντας τον εγκέφαλο να απελευθερώσει χημικές ουσίες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και να έχετε μια ευκαιρία να αντιμετωπίσετε το στρες. Μπορείτε να πάτε για σύντομο περίπατο στο τετράγωνο, να ανεβείτε με τις σκάλες ή να κάνετε ασκήσεις στρέτσινγκ.

Καθημερινό άγχος: Να είστε ευγνώμονες

Να κρατάτε ημερολόγιο ευγνωμοσύνης για να θυμάστε όλα τα καλά που έχετε στη ζωή σας.
Η σύμβουλος ευεξίας Joni Emmerling, δηλώνει ότι το να νιώθει κάποιος ευγνωμοσύνη, ακυρώνει τις αρνητικές σκέψεις και τις ανησυχίες.

Χρησιμοποιήστε ημερολόγια για να περιλάβετε καλές εμπειρίες, όπως το χαμόγελο ενός παιδιού, μια ηλιόλουστη μέρα και την υγεία σας. Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε τα κατορθώματά σας, όπως την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας ή δραστηριότητας.

Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε στρες ξοδέψτε λίγα λεπτά κοιτάζοντας τις σημειώσεις για να θυμίσετε στον εαυτό σας αυτά που πραγματικά αξίζουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις