Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Εξάρχεια – επεισόδια: Πάνω από 80 μολότοφ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

Εξάρχεια – επεισόδια: Πάνω από 80 μολότοφ

Εξάρχεια – επεισόδια: Αφορμή η προσπάθεια προσαγωγής ενός ατόμου, που κρίθηκε ένοχο.

Εξάρχεια – επεισόδια:  Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Εξάρχεια, μετά την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις κτιρίων. Η ένταση πυροδοτήθηκε γύρω στις 15:05, έπειτα από την προσπάθεια των αστυνομικών να προχωρήσουν στην προσαγωγή ενός ατόμου που έκριναν ένοχο, στην οδό Τοσίτσα. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, περίπου 40 άτομα εμφανίστηκαν από την οδό Τοσίτσα, πέταξαν δύο μολότοφ και πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικές αρχές έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς. Από τα επεισόδια δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ακόμη μία προσαγωγή.

Επίσης, τα ξημερώματα μια ομάδα περίπου επτά ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε βάρος της διμοιρίας που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50. Στη συνέχεια άγνωστοι εξαφανίστηκαν στα στενά. Η όλη ένταση στην περιοχή των Εξαρχείων έχει ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας, όταν εκκενώθηκαν τέσσερα κατειλημμένα κτίρια, εντός των οποίων βρίσκονταν δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Εξάρχεια – επεισόδια: Το δακρυγόνο στο Βοξ

Επίσης, άγρια επεισόδια και σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αναρχικών και δυνάμεων της αστυνομίας στα Εξάρχεια, τα ξημερώματα της 30/8. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η αστυνομία άρχισε να ενισχύει τις δυνάμεις της μέχρι την πλατεία Εξαρχείων και την Θεμιστοκλέους. Έγιναν συγκρούσεις και προσαγωγές, ενώ έπεσε και ένα δακρυγόνο στον υπό κατάληψη χώρο του Βοξ. Αυτό είχε ως συνέπεια να τραυματιστεί ένα άτομο, το οποίο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Πανικός στον χώρο

Στον χώρο του Βοξ μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών φέρονται να βρίσκονταν και ολόκληρες οικογένειες. Σύμφωνα με μαρτυρίες αναρχικών άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητες με τα παιδιά και τα πράγματά τους στην οδό Τοσίτσα. Σε ένα από τα δύο βίντεο που δημοσιεύτηκαν την ώρα των επεισοδίων, ακούγονται φωνές, αλλά και κρότοι. Στη συνέχεια οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για λίγη ώρα στο σημείο.

Εισβολή ΜΑΤ στο Βοξ, 30.8.2019 – 1

Βίντεο (1/3): Η στιγμή της επίθεσης στο Βοξ. #antireport

Gepostet von Ραδιοφράγματα / Radiofragmata am Donnerstag, 29. August 2019

Επτά προσαγωγές στα Εξάρχεια

Από τα μεγάλα επεισόδια μετά τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια το συγκεκριμένο βράδυ, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή επτά ατόμων στην διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο και οι επτά μετά από μερικές ώρες, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις