Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Brexit: Πυρά από την Ευρώπη
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Brexit: Πυρά από την Ευρώπη

Brexit: Δεν αποκλείεται η περίπτωση της εξόδου με κάθε κόστος.

Brexit: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι «το βασικό πολιτικό πρόβλημα με το Brexit είναι η κατάσταση μέσα στην Βρετανία». Θεωρεί παράλληλα ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να οδηγήσει με κάθε κόστος την χώρα στο Brexit, μόνο και μόνο για να διευθετήσει εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις». Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε: «Το βασικό πολιτικό πρόβλημα με το Brexit είναι η κατάσταση μέσα στην Βρετανία…τ α αισθήματα σχετικά με αυτό δείχνουν ότι είμαστε όλοι θύματα της εσωτερικής πολιτικής της Βρετανίας… Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα θελήσει να ηγηθεί μιας εξόδου με κάθε κόστος, μόνο και μόνο εξαιτίας των εσωτερικών συμφερόντων».

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον και οι ενέργειές του αναφορικά με το Brexit έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο και τους απλούς πολίτες της Βρετανίας. Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται να τραβά τη διελκυστίνδα, δηλώνοντας πως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δώσει στη Bρετανία τη συμφωνία «διαζυγίου» που επιθυμεί, αν πιστεύει ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει.

Νομικές προσφυγές κατά του Brexit

Το σχέδιο Τζόνσον για Brexit βρίσκεται ήδη αντιμέτωπο με νομικές προσφυγές, πολιτικές και διπλωματικές προκλήσεις. Ειδικά η τελευταία του κίνηση να αναστείλει την λειτουργία του βρετανικού κοινοβουλίου για σχεδόν ένα μήνα μετά την επιστροφή των βουλευτών στα έδρανα, έπειτα από τη θερινή ανάπαυλα την προσεχή Τρίτη, προκάλεσε την οργή του πολιτικού κόσμου. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεσμεύτηκαν είτε ότι να ρίξουν την κυβέρνηση είτε να την αναγκάσουν να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια καθυστέρηση του Brexit. Η συγκεκριμένη δε κίνηση έχει ήδη επισύρει τρεις  ξεχωριστές νομικές προσφυγές εναντίον της.

Ο οργισμένος Χιού Γκραντ

Κατά του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στράφηκε και ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ Χιου Γκραντ. Με μια οργισμένη και επιθετική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «απάντησε» σε ένα βίντεο του Μπόρις Τζόνσον. Σε αυτό ο Μπόρις Τζόνσον μιλά για το Brexit και για τους στόχους της νέας κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως δεν θα περιμένει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για να οδηγήσει τη χώρα μπροστά και ο Χιου Γκραντ εξοργίζεται.

Η ανάρτηση του ηθοποιού έγινε μετά από την απόφαση του Τζόνσον να κλείσει τη βουλή.  Ο ηθοποιός δεν διστάζει να αποκαλέσει, μεταξύ άλλων, «υπερ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου», τον Βρετανό Πρωθυπουργό! Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Δεν θα γ@@σεις το μέλλον τον παιδιών μου. Δεν θα καταστρέψεις τις ελευθερίες, για την υπεράσπιση των οποίων πολέμησε ο παππούς μου σε δύο πολέμους. Άντε γ@@σου υπερ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου. Η Βρετανία είναι αηδιασμένη με εσένα και τη μικρή συμμορία με τους αυνάνες συνεργάτες σου».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις