Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Παπάς – καλάσνικοφ: Συναγερμός στην αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Παπάς – καλάσνικοφ: Συναγερμός στην αστυνομία

Παπάς – καλάσνικοφ: Ρασοφόρος λήστεψε τράπεζα της Αχαΐας με συνεργούς του.

Παπάς – καλάσνικοφ: Συναγερμό έχει σημάνει η αστυνομία στην Δυτική Ελλάδα, αλλά και στην Αττική. Αυτό μετά την κινηματογραφική ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο χωριό Ερυμάνθεια Αχαΐας.

του Πέτρου Καρσιώτη

Ομάδες αστυνομικών της Ασφάλειας αλλά και περιπολούντων στους δρόμους προσπαθούν να συγκεντρώσουν και το παραμικρό στοιχείο. Θέλουν να οδηγηθούν γρήγορα στις ταυτότητες των τριών αγνώστων που πήραν μέρος στην μελετημένη και κινηματογραφική ληστεία. Πάνω από όλα να δουν ποιος ήταν αυτός που εμφανίστηκε στην τράπεζα ντυμένος παπάς. Φορούσε ψεύτικα βέβαια γένια και μουστάκι. Εκεί που παρίστανε τον πελάτη μαζί με τον συνεργό του που ήταν κι αυτός μεταμφιεσμένος, κάτω από τα ράσα τράβηξε καλάσνικοφ και ακινητοποίησε τους πάντες!

Οι πελάτες και οι δύο υπάλληλοι έβλεπαν εμβρόντητοι τον… ρασοφόρο και τον συνεργό του να αρπάζουν τα χρήματα από τα ταμεία. Επίσης, περίμεναν επί δέκα λεπτά να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο με την χρονοκαθυστέρηση. Μετά άνοιξαν τις θυρίδες και άρπαξαν πολύτιμα αντικείμενα! Η λεία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φθάνει τα 150.000 ευρώ. Αυτό χωρίς να είναι γνωστό τι αφαιρέθηκε από τις θυρίδες.

Παπάς – καλάσνικοφ: Η μεθοδολογία δείχνει εμπειρία

Οι ληστές σίγουρα έχουν παρελθόν στη διάπραξη παρόμοιων ληστειών σε τράπεζες. Πριν αποχωρήσουν από την τράπεζα ξήλωσαν και πήραν μαζί τους το καταγραφικό του εσωτερικού κυκλώματος καμερών, προκειμένου να μην αφήσουν στην αστυνομία ούτε αυτό το στοιχείο. Με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο που εμφανίστηκαν βγήκαν πεζοί, περπάτησαν λίγα μέτρα και επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο. Εκεί τους περίμενε ο τρίτος συνεργός τους ακριβώς πίσω από την Τράπεζα. Μέσα από τα δρομάκια του χωριού οι ληστές βρήκαν τρόπο διαφυγής πιθανότατα προς την παλαιά εθνική οδό Πατρών-Τριπόλεως.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ως πρώτο μέσο διαφυγής βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, εγκαταλελειμμένο στη διασταύρωση του Δήμου Ερυμάνθου. Πρόκειται για ένα όχημα, λευκού χρώματος, μάρκας MAZDA, το οποίο όπως διαπιστώθηκε εκλάπη από τα Βόρεια Προάστια της Αττικής. Διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες και είχαν τοποθετήσει άλλες από πανομοιότυπο αυτοκίνητο. Το όχημα, που θεωρείται το πιο σημαντικό στοιχείο έως στιγμής στα χέρια της ασφάλειας, οδηγήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας για αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Έρευνα γίνεται επίσης και στο σημείο από το οποίο έγινε η κλοπή του οχήματος και η Αστυνομία αναζητεί εκεί οπτικό υλικό.

Το μεγάλο μυστήριο

Το μεγάλο μυστήριο δημιουργείται από το γεγονός ότι οι άγνωστοι από τη μία έκλεψαν το όχημα διαφυγής από την Εκάλη, από την άλλη εμφανίστηκαν να γνωρίζουν τα πάντα για τον τρόπο λειτουργίας μικρού υποκαταστήματος, το οποίο ανοίγει δύο φορές την εβδομάδα. Και ο λόγος που άνοιξε ήταν για να πληρωθούν συντάξεις στους δικαιούχους της περιοχής, καθώς είμαστε στα τέλη του Αυγούστου. Εκείνο τώρα που απασχολεί έντονα την Αστυνομία είναι η απάντηση στο ερώτημα: Πρόκειται για ληστές του κοινού ποινικού δικαίου που έχουν διαπράξει ανάλογες ληστείες και στο παρελθόν; Ή πρόκειται για άτομα που δεν ανήκουν στον ποινικό χώρο, αλλά μέσω ίσως κάποιου άγνωστου τρόπου πληροφορήθηκαν τα της λειτουργίας του υποκαταστήματος και κινήθηκαν για την «απαλλοτρίωση»;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις