Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ρουβίκωνας: Νέα επίθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας: Νέα επίθεση

Ρουβίκωνας: Στόχος η γερμανική πρεσβεία

Ρουβίκωνας: Καταδρομική επίθεση στην γερμανική πρεσβεία έκαναν τα μέλη του Ρουβίκωνα στις 4.30 το απόγευμα. Οι δράστες επέβαιναν σε δέκα δίκυκλα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Αρχικά προσέγγισαν τον εξωτερικό χώρο της πρεσβείας στην οδό Λουκιανού και πέταξαν τρικάκια, πριν αποχωρήσουν. Προσαγωγές ή συλλήψεις δεν έχουν ανακοινωθεί. Η κίνηση έχει ισχυρό συμβολισμό καθώς πραγματοποιήθηκε ανήμερα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία.

«Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει αύριο στο Βερολίνο να συναντηθεί, να δώσει τα διαπιστευτήριά του σε έναν από αυτούς τους κακότροπους αφέντες. Το Γερμανικό κράτος, που με τη σειρά του κάποτε ονειρεύτηκε να γίνει υπερδύναμη δαγκώνοντας τους Ευρωπαϊκούς λαούς, παραμένει για το Ελληνικό , μέσω της Ε.Ε. και των μνημονίων, μια κυρίαρχη δύναμη. Μια δύναμη που έχει την δική του σφιχτή λαβή στο Ελληνικό κράτος και που το δικό του κεφάλαιο έχει μερτικό στην απομύζηση πλούτου από την κοινωνική βάση και τους πόρους αυτού του οικοπέδου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση

«Σε μια περίοδο που η Ελλάδα γίνεται ενεργειακό Ελντοράντο σε παραδοσιακές και εναλλακτικές βιομηχανίες ενέργειας, ή που ο τουρισμός είναι ακόμα στα χέρια της ντόπιας εθνικής αστικής τάξης. Για τους εκμεταλλευόμενους δεν έχει σημασία η εθνικότητα του καπιταλιστή. Το μόνο που έχει σημασία είναι τα εργατικά δικαιώματα. Η υποτίμηση της εργατικής δύναμης που επέβαλαν τα μνημόνια σημαίνει μεγαλύτερη πίτα για τα αφεντικά. Ο εργάτης του τουρισμού για παράδειγμα το ίδιο θα πληρώνεται την σαιζόν, ίδια η περιβαλλοντική επιβάρυνση αν Γερμανικές ή Ελληνικές εταιρείες φυτεύουν χύμα ανεμογεννήτριες στα βουνά. Η πάλη ενάντια στα αφεντικά, η αντιπαράθεση της βάσης με την εξουσία περιλαμβάνει κάθε εθνικότητας αφεντικά, κάθε εθνική ή υπερεθνική εξουσία».

Η επίθεση στο εστιατόριο του Μποτρίνι

Υπενθυμίζεται ότι στις 23/8 ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε επίθεση και στο εστιατόριο του Μποτρίνι στο Χαλάνδρι. Εκεί πέταξαν μπογιές και μέσα σε ελάχιστα λεπτά εξαφανίστηκαν. Τα μέλη του Ρουβίκωνα παραβίασαν την εξωτερική πόρτα και έσπασαν και μια γυάλινη πόρτα του εστιατορίου. Μάλιστα η συγκεκριμένη επίθεση είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί. Αυτό γιατί έχει αναρτηθεί σχετικό κείμενο λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες 19χρονου εργαζόμενου του μαγαζιού πως είχε υποστεί βασανιστήρια. Ο 19χρονος μαθητευόμενος στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα είχε καταγγείλει βασανιστήρια. Ο ίδιος ο σεφ αρνήθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για αθλιότητες και γελοιότητες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις