Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεμένος σκύλος: Συνελήφθη ο οδηγός που έσερνε το ζώο με το αυτοκίνητο
ΕΛΛΑΔΑ

Δεμένος σκύλος: Συνελήφθη ο οδηγός που έσερνε το ζώο με το αυτοκίνητο

Δεμένος σκύλος: Ο οδηγός εντοπίστηκε αφού προηγουμένως η φωτογραφία του αυτοκινήτου με τον σκύλο δεμένο να τρέχει από πίσω, είχε κυκλοφορήσει στο facebook.

Δεμένος σκύλος: Συνελήφθη ο 73χρονος που έσερνε τον σκύλο του τον οποίο είχε δεμένο πίσω από το αυτοκίνητό του. Ο συλληφθείς, κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κινείτο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησία του, έχοντας δεμένο με σχοινί στο πίσω μέρος του οχήματος έναν σκύλο.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου προέκυψε ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν ο 73χρονος ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη. Ο εντοπισμός του ήταν θέμα ωρών μιας και η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε τον αριθμό του οχήματός του.

Δεμένος σκύλος: Η ανάρτηση που ανατρέπει τα δεδομένα

Λίγο αργότερα ωστόσο, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει την φροντίδα του σκύλου, Γιάννης Σκεπετζάκης, υποστηρίζει, πως ο ηλικιωμένος προσπάθησε να κάνει μία καλή πράξη, αλλά δεν είχε τη δύναμη σηκώσει τον σκύλο και να τον βάλει στο αυτοκίνητό του.

Στο κείμενο που δημοσίευσε έγραψε χαρακτηριστικά: «Ένας φιλόζωος ένας γεράκος 80 χρόνων έκανε μία καλή πράξη… και τώρα βρίσκεται στην αστυνομία κατηγορούμενος…. απλά δεν είχε δύναμη λόγω ηλικίας να σηκώσει το σκύλο να τον βάλει στο αυτοκίνητο και τον έδεσε για να τον πάει δέκα μέτρα παραπέρα στο κτήμα του από φόβο μήπως τον σκοτώσουν. Αυτοί που είχαν τα πρόβατα το σκυλάκι από σήμερα θα είναι σε εμένα μαζί με τα υπόλοιπα δικά μου ..το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και λάθος… γνωστά άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Στοχοποίησαν τον άνθρωπο από μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο.. και για να μην νομίζετε ότι τον γνωρίζω τον άνθρωπο απέχει από εμένα 50 περίπου χιλιόμετρα το φιλοζωικό σωματείο εθελοντών Ρεθύμνου. Νοιάζομαι, αυτά τα θαυμάσια κορίτσια έχουν αναλάβει την προστασία του. Μία συμβουλή από εμένα μην προβαίνετε σε λάθος κοινοποιήσεις χωρίς να διασταυρώνετε τα πραγματικά περιστατικά. Μη γίνεστε όχλος γιατί κινδυνεύουν άνθρωποι….».

Στη συνέχεια σε νέα του ανάρτηση, αναφέρει πως τώρα, ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την φροντίδα του σκύλου, εκφράζοντας μάλιστα την ευγνωμοσύνη του προς τον άνδρα που τον μάζεψε για να τον προστατέψει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις