Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απόδραση Τίρυνθα: Απέδρασαν 4 κρατούμενοι – Συνελήφθη δραπέτης στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση Τίρυνθα: Απέδρασαν 4 κρατούμενοι – Συνελήφθη δραπέτης στη Θεσσαλονίκη

Απόδραση Τίρυνθα: Κατά τη μεσημεριανή καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι έλειπαν δύο Αλβανοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Μαροκινός τρόφιμος.

Απόδραση Τίρυνθα: Έπιασαν στη Θεσσαλονίκη έναν, τον οποίο καταζητούσαν οι γερμανικές αρχές για ληστεία, απόδραση και σωματικές βλάβες, αλλά τους έφυγαν άλλοι τέσσερις, που κρατούνταν στις φυλακές της Τύρινθας!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τρέχει και δεν… φθάνει η Αστυνομία, να εντοπίσει τέσσερις κρατούμενους αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν έδωσαν το παρών στη μεσημβρινή καταμέτρηση των φυλακών της Τύρινθας, όπου επικρατεί καθεστώς ημιελευθερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο έγκλειστους Αλβανικής υπηκοότητας, έναν Αιγύπτιο και έναν Μαροκινό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες της απόδρασης, ούτε και η ακριβής ώρα.

Καθώς δεν έχουν γίνει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστές οι συνθήκες απόδρασης των κρατουμένων, μόνο από την ολιγόλογη ανακοίνωση της αστυνομίας προκύπτει ότι πρόκειται για δραπέτες, οι οποίοι εξέτιαν ποινές κάθειρξης για διάφορα αδικήματα τα οποία επίσης δεν αναφέρονται.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

“Από τις αστυνομικές Αρχές αναζητούνται 4 αλλοδαποί (24χρονος, 27χρονος, 42χρονος και 48χρονος) οι οποίοι σήμερα το πρωί απέδρασαν από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας. Οι προαναφερόμενοι εξέτιαν ποινές κάθειρξης για διάφορα αδικήματα”.

Υπενθυμίζεται ότι από τις ίδιες φυλακές, στις 7 Ιουνίου, είχε δραπετεύσει και ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος». Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» -αθωώθηκε- για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Η έρευνα για διάπραξη ληστείας από κρατούμενο στο Ναύπλιο

Στις ίδιες αγροτικές φυλακές της Τύρινθας είχε ξεκινήσει από την Αστυνομία έρευνα το αποτέλεσμα της οποίας δεν έγινε ποτέ γνωστό για το αν πράγματι επαληθεύονταν οι υποψίες των αστυνομικών ότι κρατούμενος που είχε τη δυνατότητα να βγαίνει για δουλειές των φυλακών, είχε διαπράξει και ένοπλη ληστεία στο Ναύπλιο!

Σύλληψη καταζητούμενου στη Θεσσαλονίκη

Από την άλλη πλευρά, ειδικό κλιμάκιο  αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προχώρησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου. Πρόκειται για 26χρονο Γερμανό υπήκοο, τουρκικής καταγωγής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές.

Ο καταζητούμενος εντοπίστηκε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και όπως προκύπτει από την έρευνα των Γερμανικών Αρχών, είχε διαπράξει ληστεία, προέβη σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες και κατείχε παράνομα ναρκωτικά και όπλα.

Και δραπέτης

Ο 26χρονος αλλοδαπός, κατά το παρελθόν, είχε αποδράσει από αστυνομική Υπηρεσία της Γερμανίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να ξεκινήσει και η διαδικασία έκδοσής του στη Γερμανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις