Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πάτρα – γραφείο ΝΔ: Επίθεση αναρχικών, ως “απάντηση” στην επιχείρηση στα Εξάρχεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάτρα – γραφείο ΝΔ: Επίθεση αναρχικών, ως “απάντηση” στην επιχείρηση στα Εξάρχεια

Πάτρα - γραφείο ΝΔ: Από τα συνθήματα στους τοίχους, φάνηκε από την αρχή ότι τα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση ανήκουν στους κύκλους των αντιεξουσιαστών και των αναρχικών.

Πάτρα – γραφείο ΝΔ: Επίθεση με μπογιές και σπρέι σημειώθηκε στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα. Αντιεξουσιαστές επιχειρούν να “απαντήσουν” με αυτόν τον τρόπο στην επιχείρηση “σκούπα” που πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν στην εκκένωση τεσσάρων κτιρίων.

Από τα συνθήματα στους τοίχους, φάνηκε από την αρχή ότι τα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση ανήκουν στους κύκλους των αντιεξουσιαστών και των αναρχικών. Έβαψαν, μάλιστα, με κόκκινη μπογιά την πόρτα του γραφείου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια δημοσιεύτηκε και ανακοίνωση για την επίθεση.

Πάτρα – γραφείο ΝΔ: Στην ανακοίνωσή τους, στην ιστοσελίδα Indymedia, οι αναρχικοί αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Ως άμεση απάντηση στις εκκενώσεις των καταλήψεων τη Δευτέρα το πρωί στα Εξάρχεια, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και σπρέι στα γραφεία του βουλευτή της ΝΔ Κατσανιώτη». Όπως συμπληρώνουν: «Είναι διακηρυγμένη η πρόθεση της κυβέρνησης για σαρωτική επίθεση απέναντι σε όσους αγωνίζονται. Απέναντι στην κρατική καταστολή η κοινωνική αυτοοργάνωση,η ταξική αλληλεγγύη και η μαχητική αντίσταση. NO PASARAN».

Μολότοφ και στα Εξάρχεια και… παρκούρ

Με βόμβες μολότοφ επιτέθηκαν αντιεξουσιαστές στη 1:30 τα ξημερώματα στις καταλήψεις της οδό Σπύρου Τρικούπη που εκκενώθηκαν την Δευτέρα. Για την επίθεση αυτή που ήταν πολύ σύντομη, δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Το βράδυ της Δευτέρας και πάλι αντιεξουσιαστές κάνοντας παρκούρ, δηλαδή πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα έφτασαν στο κτήριο της Σπύρου Τρικούπη και μπαίνοντας από το κλιμακοστάσιο κρέμασαν πανό υπέρ των καταλήψεων από το μπαλκόνι του κτηρίου.

Κρέμασαν και πανό υπέρ των καταλήψεων

Οι άγνωστοι φαίνεται να παραβίασαν είσοδο του κλιμακοστασίου και από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου, κρέμασαν ένα πανό υπέρ των καταλήψεων και αντίδρασης στις εκκενώσεις.

Η κίνησή τους δεν έγινε άμεσα αντιληπτή από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το κτίριο. Όταν εντοπίστηκε το πανό, κάποιοι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου χωρίς να διαπιστώσουν είσοδο των ατόμων σε αυτό. Και στα τέσσερα κτίρια που εκκενώθηκαν, οι είσοδοι των κτιρίων… χτίστηκαν, ενώ μετά τις αναρριχήσεις στις ταράτσες θα τοποθετηθούν και «αγκαθωτά» σύρματα παρεμπόδισης της πρόσβασης σε αυτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις