Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύμη μετανάστες: Πέταξαν φαγητό στους αστυνομικούς – Πρωτόγνωρες εικόνες
ΕΛΛΑΔΑ

Σύμη μετανάστες: Πέταξαν φαγητό στους αστυνομικούς – Πρωτόγνωρες εικόνες

Σύμη μετανάστες: Επεισόδια προκάλεσε στη Σύμη το μεσημέρι της Παρασκευής ομάδα μεταναστών που επιτέθηκε και σε αστυνομικούς.

Σύμη μετανάστες: Τραγικές εικόνες καταγράφηκαν στη Σύμη, όταν μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης, έκαναν «έφοδο» στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr, οι μετανάστες που έχουν φτάσει στο νησί τις προηγούμενες μέρες από τα τουρκικά παράλια, προκάλεσαν τα επεισόδια διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους και απαιτώντας να φύγουν από τη Σύμη.

Μια μικρή ομάδα από αυτούς, φέρεται να πέταξε φαγητά σε αστυνομικούς και να επιτέθηκε σε έναν εξ αυτών. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση χωρίς το επεισόδιο να πάρει έκταση. Υπολογίζεται ότι αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στη Σύμη περίπου 200 μετανάστες, την εποπτεία των οποίων έχουν 8 αστυνομικοί! Οι μετανάστες είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται στον δρόμο, ακριβώς δίπλα στο λιμάνι.

Δείτε το βίντεο από το αστυνομικό τμήμα της Σύμης:

Σύμη μετανάστες: Ανθρώπινες συνθήκες για τους μετανάστες και αποσυμφόρηση του νησιού, λένε οι κάτοικοι

Εκπρόσωπος της τοπικής Αρχής κατήγγειλε στο iefimerida ότι λόγω των δυσμενών συνθηκών υπό τις οποίες διαβιούν οι μετανάστες, τα πνεύματα στη Σύμη είναι οξυμένα και προκαλούνται εντάσεις οι οποίες αναστατώνουν μεταξύ άλλων και τους τουρίστες. Οι κάτοικοι της Σύμης ζητούν ανθρώπινες συνθήκες για προσφυγές και μετανάστες και αποσυμφόρηση του νησιού, καθώς, όπως λένε, δεν έχει τις υποδομές για να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Δείτε ακόμη: 

Μετανάστες στην Ελλάδα: Οι Έλληνες, προτιμούν τους πρόσφυγες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις