Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ασανσέρ θάνατος: Φρικτό δυστύχημα για 30χρονο στη Νέα Υόρκη (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ασανσέρ θάνατος: Φρικτό δυστύχημα για 30χρονο στη Νέα Υόρκη (vid)

Ασανσέρ θάνατος: Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε όταν ο άτυχος 30χρονος επιχείρησε να βγει από τον ανελκυστήρα και αυτός ξεκίνησε να πέφτει ενώ η πόρτα ήταν ακόμα ανοιχτή.

Ασανσέρ θάνατος: Φρικτό θάνατο βρήκε ένας 30χρονος άνδρας στη Νέα Υόρκη όταν συνεθλίβη από το ασανσέρ στο οποίο επέβαινε. Το δυστύχημα με θύμα τον Σάμ Γουάιζμπερν σημειώθηκε σε κτήριο 23 ορόφων στο Μανχάταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Το τραγικό συμβάν, το οποίο καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας, σημειώθηκε όταν ο άτυχος 30χρονος επιχείρησε να βγει από τον ανελκυστήρα και αυτός ξεκίνησε να πέφτει ενώ η πόρτα ήταν ακόμα ανοιχτή.

«Η αυτόματη κίνησή του ήταν να βγάλει το χέρι του για να βγει έξω. Αλλά ο ανελκυστήρας τον παρέσυρε» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας. Τα άλλα πέντε άτομα που ήταν μαζί με τον άτυχο 30χρονο στο ασανσέρ απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες καθώς τραυματίστηκαν από την ελεύθερη πτώση. Οι υπηρεσίες του δήμου της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι δεν είχαν λάβει κάποια ενημέρωση για πρόβλημα στον συγκεκριμένο ανελκυστήρα αν και το δεύτερο ασανσέρ του κτηρίου είχε κλείσει εδώ και μήνες για λόγους ασφαλείας.

Σοκαρισμένος ο πατέρας του 30χρονου

Σύμφωνα με το CNNi, το εν λόγω κτήριο είναι γνωστό ως «Manhattan Promenade» και διαδικτυακά είναι καταχωρημένο ως «πολυτελές 23όροφο συγκρότημα κατοικιών προς ενοικίαση», ενώ ο ιδιοκτήτης του δεν έχει σχολιάσει το γεγονός μέχρι στιγμής.

«Δεν ξέρω πώς μπορεί πια κανείς να ευχαριστηθεί κάτι στη ζωή του» δήλωσε λίγο αργότερα ο πατέρας του, σοκαρισμένος από το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του γιου του. Ένοικοι της πολυκατοικίας δήλωσαν πως ένιωθαν πιο ασφαλείς να χρησιμοποιούν τις σκάλες, καθώς έχουν γίνει πολλά παράπονα για το ασανσέρ.

«Κολλούσε συχνά. Πριν δύο μήνες είχε υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αλλά θεωρούσα ότι είχε επισκευαστεί», λέει μάρτυρας.

Οι συνάδελφοί του 30χρονου κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό άνθρωπο, ευφυή και με χιούμορ που θα τους λείψει. «Είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλειά του. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του», σημειώνουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις