Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις σε σπίτια: Αλβανοί έκαναν… απόβαση στη Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις σε σπίτια: Αλβανοί έκαναν… απόβαση στη Χίο

Διαρρήξεις σε σπίτια: Όπως εξακριβώθηκε, αφίχθησαν στο νησί της Χίου στις 7 Αυγούστου, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες.

Διαρρήξεις σε σπίτια: Απόβαση στη… Χίο με το πλοίο της γραμμής είχαν κάνει δύο Αλβανοί με σκοπό όχι τον τουρισμό στο όμορφο νησί, αλλά τις διαρρήξεις σπιτιών όταν οι ένοικοι, Έλληνες και ξένοι τουρίστες, απουσίαζαν…

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δράστες τουλάχιστον δέκα τεσσάρων διαρρήξεων – κλοπών, ηλικίας 36 και 38 ετών, συνελήφθησαν στο νησί από αστυνομικούς της  Ασφαλείας Χίου, λίγο πριν αναχωρήσουν και πάλι για τον Πειραιά. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως εξακριβώθηκε, αφίχθησαν στο νησί της Χίου στις 7 Αυγούστου, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αναφέρει η Αστυνομία, κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, εντόπιζαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν.

Στάθμευαν κοντά σε αυτοκίνητο

Και τότε, προσέγγιζαν  με αυτοκίνητο, το οποίο φρόντιζαν να σταθμεύουν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως όχημα διαφυγής. Ακολούθως, ο 36χρονος, εισερχόταν στις οικίες, είτε από ανασφάλιστες εισόδους, είτε παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία, μπαλκονόπορτες και παράθυρα και αφαιρούσε κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας, ενώ ο 38χρονος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Μετά από  αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν οι δράστες στο λιμάνι της Χίου, ενώ περίμεναν στην αποβάθρα το πλοίο για να επιστρέψουν στον Πειραιά.

Τι βρέθηκε στην κατοχή τους

Στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο  αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών,

ζευγάρι κιάλια,

γυαλιά ηλίου,

κατσαβίδι,

δύο ζεύγη αθλητικά παπούτσια,

ζευγάρι γάντια,

δύο κινητά τηλέφωνα,

ακτοπλοϊκά εισιτήρια και

τα χρηματικά ποσά των -1.400- ευρώ και των -51- δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ποινικό παρελθόν

Προέκυψε ακόμη ότι σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούν αποφάσεις Δικαστικών Αρχών Αθηνών, για τα αδικήματα της κλοπής και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, ενώ ο 36χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διάφορα συναφή ποινικά αδικήματα. Οι κλοπές αφορούν οικίες στις περιοχές, Καρδάμυλα, Λαγκάδα, Καμπόχωρα, Νεοχώρι, Καλλιμασιά, Καταρράκτης, Πυργί και Λιθί στη Χίο, ενώ η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις