Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σλόβαν – ΠΑΟΚ 1-0: Ήταν ακόμα στο… Άμστερνταμ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σλόβαν – ΠΑΟΚ 1-0: Ήταν ακόμα στο… Άμστερνταμ (vid)

Σλόβαν - ΠΑΟΚ 1-0: Αντί να καθαρίσει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με γκολ στις καθυστερήσεις από την Σλόβαν και έμπλεξε σε περιπέτειες

Σλόβαν – ΠΑΟΚ 1-0: Ωραία η κουβέντα για το επίπεδο που έχει ανεβεί ποδοσφαιρικά ο ΠΑΟΚ, όμως η ανωριμότητα που εξακολουθεί να τον διακρίνει είναι χαρακτηριστική. Με γκολ που δέχτηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στην Μπρατισλάβα ηττήθηκε 1-0 από τη Σλόβαν και τώρα στην Τούμπα την προσεχή Πέμπτη (29/08) θα χρειαστεί να… τρέξει για να έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις το φθινόπωρο και το χειμώνα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Σύμφωνοι, δεν είναι κανένα μεγαθήριο οι Σλοβάκοι, αλλά το 1-0 από την άλλη δεν είναι σκορ που ανατρέπεται εύκολα. Για να έχει σοβαρές πιθανότητες να περάσει ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να μην δεχτεί γκολ.

Πέρα από το κακό φινάλε που έφερε την ήττα, ο «δικέφαλος» του βορά δεν έδειξε αποφασισμένος και πειθαρχημένος μέσα στο γήπεδο για να πάρει αποτέλεσμα. Φάνηκε ότι δεν είχε ξεθολώσει ακόμη από όσα είχαν συμβεί στο Άμστερνταμ την περασμένη εβδομάδα με τον Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί το 0-0 με τη Σλόβαν να έμοιαζε βολικό όσο περνούσε η ώρα, ωστόσο είχε τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Είχε δοκάρι με τον Ζαμπά στο 7′, ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ο Πέλκας αυτός που απέτυχε να σκοράρει από εξαιρετική θέση. Τρίτη μεγάλη ευκαιρία (είχε από μια κλασική στα δύο ματς με τον Άγιαξ) για έναν ποδοσφαιριστή που πρέπει να είναι αποτελεσματικός σε αυτές τις περιπτώσεις, αν θέλει να γράψει διαφορετικά την ιστορία με την αγαπημένη του ομάδα.

Ο Άκπομ και το γκολ στο φινάλε

Το άσχημο για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι βρέθηκε σε κακή μέρα και ο Άκπομ. Αν ήταν λίγο πιο προσεχτικός, θα είχε βρει τον τρόπο να σκοράρει στο 0-0 και να βάλει ισχυρές βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους. Εξαιρετικός ο Ζαμπά, τραγική η αμυντική λειτουργία στο φινάλε και κυρίως στη φάση του γκολ στο 94′. Ο γκολκίπερ Γκρέιφ έκανε τη βαθιά μπαλιά στην άλλη περιοχή του γηπέδου και ο στόπερ Αμπένα μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα μετά το τραγικό λάθος της άμυνας που κοιμόταν και την κάκιστη έξοδο του Πασχαλάκη, που εξακολουθεί να κάνει χοντρά και καθοριστικά λάθη σε μεγάλα παιχνίδια.

Σλόβαν (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Καμπς (77’ Νόνο), Μόχα (87’ Ντάνιελ), Λιούμπισιτς, Σπόραρ, Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν, Μποζίκοφ, Τσάβριτς (53’ Ρατάο), Ντε Μάρκο.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Εσίτι (76’ Αουγκούστο), Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (80’ Στοχ), Πέλκας (65’ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

Φερέιρα: «Τα φαβορί φαίνονται στο γήπεδο»

Αρκετά εκνευρισμένος ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, μετά την ήττα της ομάδας του στην Μπρατισλάβα. «Για μένα ο λόγος είναι πολύ απλός, ο αντίπαλος με μισό σουτ κατάφερε και έβαλε ένα γκολ. Εμείς γνωρίζαμε πως πρόκειται για μια ομάδα που κυρίως προσπαθεί με αντεπιθέσεις να γίνει επικίνδυνη. Θεωρώ πως στο πρώτο μέρος έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι όπου εμείς είχαμε την πρωτοβουλία. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα μπήκε πολύ καλύτερα και είχε τις απαιτούμενες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ» τόνισε στις δηλώσρις του ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε: «Τουλάχιστον μια από αυτές τις 3-4 καλές ευκαιρίες που δημιουργούμε, πρέπει να τις κάνουμε γκολ. Είναι πραγματικά πολύ κρίμα το γκολ που δεχτήκαμε και ο τρόπος που το δεχτήκαμε μετά από ένα μακρινό βολέ του αντίπαλου τερματοφύλακα».

Όσο για την πρόκριση, ο Φερέιρα σχολίασε: «Το θέμα του φαβορί το δείχνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι από έξω. Θεωρώ πως θα πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις