Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / AEK – Τράμπζονσπορ 1-3: Αντίο Ευρώπη, καληνύχτα Καρντόσο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

AEK – Τράμπζονσπορ 1-3: Αντίο Ευρώπη, καληνύχτα Καρντόσο

ΑΕΚ - Τράμπζονσπορ: Αν και προηγήθηκε στο 4ο λεπτό, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Τράμπζονσπορ στο άδειο ΟΑΚΑ και είπε αντίο πρόωρα στην Ευρώπη - Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος η «Ένωση»

ΑΕΚ – Τράμπζονσπορ 1-3: Το φετινό ευρωπαϊκό όνειρο έσβησε νωρίς για την ΑΕΚ που ηττήθηκε 3-1 από την τουρκική Τράμπζονσπορ στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Εφιαλτικό ήταν το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ για την «Ένωση» στο άδειο (λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ και η ρεβάνς μοιάζει πλέον τυπική διαδικασία. Το μόνο που επιβάλλεται να κάνουν οι παίκτες του Μιγκέλ Καρντόσο είναι να αποκλειστούν με αξιοπρέπεια και να προχωρήσουν παρακάτω.

Δεν ήταν ένα ή δύο τα προβλήματα της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ούτε ποδόσφαιρο κατοχής μπορεί να παίξει, όπως θέλει ο προπονητής της, ούτε προσωπικότητα διαθέτει. Αν προσθέσουμε και τα σοβαρά κενά στην άμυνα και τη γενικότερη δυσλειτουργία στο ανασταλτικό κομμάτι, το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό. Παίρνει η διοίκηση το ρίσκο για έξι μήνες να δοκιμάσει τον Καρντόσο που υπόσχεται καλύτερες μέρες; Ή τον αποχαιρετάει με συνοπτικές διαδικασίες; Η απάντηση θα δοθεί σύντομα και θα κριθεί από τα επόμενα αποτελέσματα.

Ιδανική αρχή, χατ τρικ ο Εκούμπαν

Ο Ζεράλντες έμεινε στον πάγκο και ο Λιβάγια ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει εκτός τον Κροάτη ο Καρντόσο ύστερα από όσα συνέβησαν με τον Κραϊόβα. Ο Λιβάγια μάλιστα τον… αποζημίωσε πετυχαίνοντας το 1-0 στο 4′ έπειτα από πάσα του Λόπες. Για ένα διάστημα συνεργάστηκε άψογα με τον Ολιβέιρα αλλά αυτό ήταν το μόνο που έμεινε από το ξεκίνημα. Στο 24′ η Τράμπζονσπορ έχασε πέναλτι με τον Σόσα που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Δεν υπήρξε παράβαση αλλά μικρό το κακό. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Εκούμπαν βρέθηκε σε εξαιρετική θέση και εκτέλεσε τον Μπάρκα (1-1).

Η ΑΕΚ συνέχισε να κάνει φάσεις και να βάζει την μπάλα κάτω, όμως στις στατικές όταν αμυνόταν είχε πρόβλημα. Ο Εκούμπαν πέτυχε το 1-2 στο 44′ και στο επόμενο λεπτό ο Σέρλοτ έχασε μοναδική ευκαιρία για τρίτο γκολ. Η εικόνα ήταν ακόμη χειρότερη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λιβάγια έχασε μια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στην αρχή, αλλά όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα γίνονταν πιο δύσκολα. Κρίστισιτς και Ζεράλντες πέρασαν στο γήπεδο αντί των Σιμάο και Βέρντε με τους γηπεδούχους να φαίνονται κομμένοι στα δύο. Στο 70′ ο Εκούμπαν βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Χατ τρικ για τον επιθετικό της Τράμπζονσπορ που έζησε ανέλπιστα μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της καριέρας του. Γενικότερα, η ΑΕΚ έκανε ευκαιρίες αλλά πίσω έμπαζε από παντού.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάο (63’ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Βέρντε (65’ Ζεράλντες), Λιβάια, Ολιβέιρα (83’ Γιακουμάκης).

Τράμπζονσπορ (Ουνάλ Καραμάν): Ουγκουρτσάν, Νόβακ, Χοσεϊνί, Τουρκμέν, Ζοάο Περέιρα, Σόσα, Παρμάκ, Ομούρ, Εκουμπάν (92’ Σαρί), Νουακέμε (71’ Αβντίγια), Σέρλοτ (77’ Ερντογάν).

Καρντόσο: «Δεχόμασταν εύκολα φάσεις»

Ο Μιγκέλ Καρντόσο δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Τράμπζονσπορ ότι δεν είδε ομοιότητες από την αναμέτρηση με την Κραϊόβα. Δεν έδειξε όμως να έχει επηρεαστεί από το κακό αποτέλεσμα. “Δεν συμφωνώ ότι το ματς σήμερα είχε πολλές ομοιότητες με αυτό κόντρα στην Κραϊόβα. Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο με ευκαιρίες, όμως δεχθήκαμε δύο γκολ από στημένα” τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος προπονητής και πρόσθεσε: “Στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ κάναμε κάποιες ευκαιρίες ήρθε και το τρίτο γκολ. Σίγουρα όμως σε κάποιες στιγμές χάναμε εύκολα τη μπάλα και δεχόμασταν φάσεις. Στην επίθεση δεν κρατήσαμε τις θέσεις μας και αυτό σημαίνει ότι όταν χάναμε τη μπάλα, δεχόμασταν εύκολες επιθέσεις από τον αντίπαλο”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις