Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γεράσιμος Γεννατάς – δουλειές: «Δεν μπορώ να ζήσω – Δεν υπάρχει ούτε κέρμα»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γεράσιμος Γεννατάς – δουλειές: «Δεν μπορώ να ζήσω – Δεν υπάρχει ούτε κέρμα»

Γεράσιμος Γεννατάς - δουλειές: Σε άθλια οικονομική κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται ο πολύ ταλαντούχος ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς.

Γεράσιμος Γεννατάς – δουλειές: Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γεράσιμος Γεννατάς στο περιοδικό People. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τον λόγο για τον οποίο έχει χάσει πολλές δουλειές στο παρελθόν, αλλά και για την οικονομική του κατάσταση. Συγκεκριμένα ο Γεράσιμος Γεννατάς, απαντώντας στην ερώτηση για το αν έχει κάποια άλλη πηγή εσόδων εκτός της τηλεόρασης, απάντησε: «Τίποτα απολύτως. Είχα φτιάξει ένα οινοποιείο στην Αχαΐα για να μπορέσω να φύγω από την Αθήνα, αλλά δεν ήμουν αυτή η εφεύρεση της πολιτικής κατάστασης της Μεταπολίτευσης, δεν υπήρξα λαμόγιο, να φάω τις επιδοτήσεις.

Και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ζήσω. Δεν υπάρχει ούτε κέρμα. Με ό,τι βγάζω προσπαθώ να πληρώσω τους λογαριασμούς. Πήγα να πάρω τηλεοπτικά δικαιώματα εξαμήνου και μου έδωσαν 140 ευρώ, μεικτά. Για το Μέσο που λέγεται τηλεόραση και δουλεύει όλη μέρα με διαφημίσεις, έτσι; Αυτό το Μέσο που δεν εκτιμώ καθόλου. Τι συζητάμε τώρα;».

Στη συνέχεια, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους εξακολουθεί να εργάζεται στην τηλεόραση παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα Μέσο το οποίο δεν εκτιμά, ανέφερε: «Προσπαθώ να επιβιώσω, προσπαθώ να δουλέψω, και προσπαθώ να συνεχίσω να κάνω αυτή τη δουλειά όσο πιο αξιοπρεπώς μπορώ». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το πόσο τον απασχολεί στην αρχή μίας νέας τηλεοπτικής δουλειάς η αμοιβή που θα λάβει, ο Γεράσιμος Γεννατάς, απάντησε: «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πού είναι το κράτος, πού είναι εκείνοι οι θεσμοί που σε προστατεύουν; Δεν υπάρχουν. Και αναρωτιέσαι: “Τι ήρθαμε εδώ πέρα, ρε παιδιά; Είμαστε μόνο για να πληρώνουμε; Αυτή είναι η ζωή των ανθρώπων;”».

Γεράσιμος Γεννατάς: Όταν ξέσπασε για την κατάσταση στην Ελλάδα

Γεράσιμος Γεννατάς: Το βιογραφικό του

Είναι τελειόφοιτος του Βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής σχολής Βεάκη το 1991. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, τις δυο Κρατικές Σκηνές και πολλά θέατρα και θιάσους εντός των Αθηνών. Έχει δουλέψει στον κινηματογράφο και έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

Έγινε περισσότερο γνωστός με τον ρόλο του ως Παναγιώτης Ζύγουρας στην τηλεοπτική σειρά Είσαι το ταίρι μου, η οποία προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Τρουφαλντινο” στον Υπηρέτη δυο Αφεντάδων του Κ. Γκολντονι.

Το 2004 σκηνοθέτησε την παράσταση Βετεράνοι-Ολυμπιακές επιδείξεις καθ’οδον που παίχτηκε σε δρόμους και πλατείες κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004. Το 2006 σκηνοθέτησε στο θέατρο του Νέου Κόσμου την παράσταση 7 Ρίχτερ, του Τούρκου συγγραφέα Μπεχιτς Ακ.

Συμμετείχε στο στήσιμο του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Πετρούπολης όπου και δούλεψε για δυο χρονιές. Οργάνωσε κύκλους σεμιναρίων αυτοσχεδιασμού που παρείχε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Πάτρας στους τελειόφοιτους σπουδαστές του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Γεράσιμος Γεννατάς: Μιλώντας για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Γεράσιμος Γεννατάς: Αριστερών πεποιθήσεων, δεν το έκρυψε ποτέ

«Ανέκαθεν ήμουν πολιτικοποιημένος και τοποθετούσα τον εαυτό μου στην Αριστερά. Θεωρώ ότι είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αισιοδοξούμε ως χώρα και ως χώρα πρέπει να διεκδικήσουμε ό,τι θέλουμε. Δεν θέλω να το τοποθετήσω προσωπικά, αλλά ως χώρο. Νομίζω ότι επιτέλους υπάρχει προσπάθεια από έναν πολιτικό χώρο να… τακτοποιήσει, δεν ξέρω τι να πω. Ποτέ δεν γίναμε κράτος. Aυτός ο παλιός πολιτικός χώρος είναι ένας πολιτικός χώρος που δεν ήθελε να λύσει κανένα πρόβλημα», έλεγε παλαιότερα.

Γεράσιμος Γεννατάς: Όταν εξηγούσε γιατί δε θέλει να βαπτίσει την κόρη του
Γεράσιμος Γεννατάς: Ζούμε σε μια απροκάλυπτη χούντα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις