Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκάρι Νέβιλ: Έξαλλος με Σόλσκιερ και Πογκμπά για το χαμένο πέναλτι (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκάρι Νέβιλ: Έξαλλος με Σόλσκιερ και Πογκμπά για το χαμένο πέναλτι (vid)

Γκάρι Νέβιλ: Ο γνωστός τηλεσχολιαστής του Sky Sports και πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γ. Γκάρι Νέβιλ κατηγόρησε τον Σόλσκιερ και τον Πογκμπά για όσα προηγήθηκαν πριν από το χαμένο πέναλτι με τη Γουλβς

Γκάρι Νέβιλ: Είναι γνωστό ότι οι πρώην ποδοσφαιριστές γίνονται υπερβολικοί όταν σχολιάζουν αγώνες. Όπως ότι ξεχνούν πώς κάποτε έπαιζαν και οι ίδιοι ποδόσφαιρο και έκαναν χοντρά λάθη. Κλασικό παράδειγμα σκληρού κριτή είναι ο Γκάρι Νέβιλ, που σχολιάζει τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ στο Sky Sports. Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γ. έδειξε να είναι έντονα δυσαρεστημένος για το χαμένο πέναλτι του Πολ Πογκμπά στο ματς της Δευτέρας (19/08) με τη Γουλβς αλλά και τον προπονητή των «κόκκινων διαβόλων» Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το παιχνίδι στο «Μολινό» ήταν 1-1 και ο Γάλλος ποδοσφαιριστής κέρδισε πέναλτι στο 67ο λεπτό. Έπειτα από σύντομη στιχομυθία με τον Μάρκους Ράσφορντ, που ήταν ο εκτελεστής του πέναλτι στο ματς της 1ης αγωνιστικής της Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι, ο Πογκμπά πήρε την μπάλα και ανέλαβε την εκτέλεση. Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι γνωστή. Αστόχησε και η ομάδα του έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς. Με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να υποστηρίζει μετά τη λήξη του αγώνα ότι έχει αφήσει το ελεύθερο στους δύο παίκτες να αποφασίζουν εκείνοι το ποιος θα εκτελεί τα πέναλτι. Προφανώς ο Ράσφορντ είναι η πρώτη επιλογή του προπονητή και ο Πογκμπά η δεύτερη.

Νέβιλ: «Είναι πέναλτι, δεν είναι… τόμπολα»

Η εξήγηση του Νορβηγού προπονητή πάντως δεν αρκούσε στον Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του. «Γιατί κάνουν ντιμπέιτ για το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι; Ο Ράσφορντ σκόραρε την περασμένη αγωνιστική και έπρεπε να πάρει το πέναλτι. Όμως δεν υπήρχε ηγέτης στο γήπεδο. Ο Τζέιμς ήταν δίπλα και ο Μαρσιάλ, δεν μπορούσαν να αποφασίσουν. Κάτι δεν έγινε σωστά εκεί. Έπρεπε να γνωρίζουν από πριν ποιος είναι ο εκτελεστής. Δεν είναι σωστό. Είναι πέναλτι της Γιουνάιτεντ. Δεν είναι τόμπολα» είπε μεταξύ άλλων ο παλιός αρχηγός της ομάδας, φανερά απογοητευμένος από την εικόνα και τη διαδικασία πριν από το πέναλτι.

«Ο Πολ ήθελε να το πάρει και το πήρε. Αποφασίζουμε ποιος το θέλει. Δεν ήταν θέμα του Πογκμπά, είναι θέμα της ομάδας» τόνισε από την πλευρά του ο Ράσφορντ, ενώ ο Σόλσκιερ υποστήριξε ότι έχει δώσει την ελευθερία στους παίκτες να αποφασίζουν. «Υπάρχουν στιγμές που οι παίκτες στον αγώνα νιώθουν αυτοπεποίθηση ότι θα σκοράρουν. Όταν υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι ε ένα πέναλτι, το παίρνει πάντοτε αυτός που νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά» τόνισε ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ αλλά είναι σίγουρο ότι δεν έπεισε ούτε τον Νέβιλ ούτε τους απαιτητικούς οπαδούς της Γιουνάιτεντ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις