Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φρανκ Ριμπερί: Για δύο χρόνια στην Φιορεντίνα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φρανκ Ριμπερί: Για δύο χρόνια στην Φιορεντίνα (vid)

Φρανκ Ριμπερί: Κάτοικος Φλωρεντίας θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Φρανκ Ριμπερί - Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να οριστικοποιηθεί και τυπικά η μετακίνησή του στους «βιόλα»

Φρανκ Ριμπερί: ‘Υστερα από 12 χρόνια στην Μπάγερν θα είναι δύσκολο να συνηθίσουμε τον Φρανκ Ριμπερί με άλλη φανέλα. Ο 36χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός συμφώνησε να αγωνιστεί τα επόμενα δύο χρόνια στην Φιορεντίνα και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από τους «βιόλα». Περίπου 40 μέρες κράτησαν οι διαπραγματεύσεις μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αύριο Τετάρτη (21/08) ο Ριμπερί αναμένεται στη Φλωρεντία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν θα υπογράψει το συμβόλαιό του.

Ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση, χωρίς να αποκαλύψει τίποτα περισσότερο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς η αμοιβή του θα είναι 4 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ η σύζυγός του ήταν σύμφωνη από την πρώτη στιγμή για τη μετακόμιση από το Μόναχο στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Δεν ήθελε και πολύ ο ίδιος για να πει το «ναι», παρόλο που έχει κλείσει τα 36 από τις 7 Απριλίου.

https://twitter.com/FranckRibery/status/1163530224627257345?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1163530224627257345&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sport24.gr%2Ffootball%2Fdiethnes-podosfairo%2Ffiorentina-oloklhrwnei-th-vomva-me-rimperi.5580102.html

Οι προτάσεις που απέρριψε

Εννοείται ότι για την απόκτησή του όλο το καλοκαίρι δεν ενδιαφέρθηκε μόνο η Φιορεντίνα. Απλώς εκείνη απέδειξε ότι τον ήθελε περισσότερο από κάθε άλλο σύλλογο. Ο Ριμπερί είχε προτάσεις από τη Ρωσία, το MLS, την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία. Ακόμη και αν δεν εμφανιζόντουσαν οι «βιόλα» κάπου θα έβρισκε να… ξεχειμωνιάσει. Ο ίδιος πάντως θέλει να κουβαλήσει μαζί του και τον Ιταλό φυσικοθεραπευτή Μπιάνκι, τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα τα τελευταία χρόνια. Είναι για τον ίδιο ένας από τους βασικότερους παράγοντες που συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο.

Ο Ριμπερί έφυγε από την Μπάγερν με το κοντέρ να γράφει 124 γκολ και 182 ασίστ σε 425 παιχνίδια. Από τίτλους κατέκτησε με τη βαυαρική ομάδα 9 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Συλλόγων και 4 Γερμανικά Σούπερ Καπ. Συνολικά 22 τίτλοι σε 12 ονειρικά χρόνια για τον ίδιο και την ομάδα του. Στη Φιορεντίνα δεν θα είναι το ίδιο, ωστόσο έχει όντως μια μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσει, που είναι να την ανεβάσει επίπεδο τα επόμενα δύο χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις