Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ελεύθερο πορνό στο ίντερνετ: Τέλος, με αρχή τη Βρετανία
PLUS

Ελεύθερο πορνό στο ίντερνετ: Τέλος, με αρχή τη Βρετανία

Ελεύθερο πορνό στο ίντερνετ: Σκοπός όλου αυτού του εγχειρήματος, είναι να περιορίσουν την παρουσία ανήλικων σε τέτοια σάιτ, τα οποία είναι εντελώς ελεύθερα.

Ελεύθερο πορνό στο ίντερνετ: Άσχημα τα νέα για τους λάτρεις του πορνό, καθώς μπαίνει τέλος στην ελεύθερη πρόσβαση σε sites πορνογραφικού περιεχομένου. Η “ροζ” βιομηχανία θεάματος με τα δις κέρδη, ετοιμάζεται ήδη να κινηθεί νομικά. Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες στην Ευρώπη. Μάλιστα η αρχή θα γίνει άμεσα από την Μεγάλη Βρετανία.Πιο συγκεκριμένα οι Βρετανοί, από τον Απρίλιο του 2020 δε θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε περιεχόμενο ενηλίκων, αν δεν αποδεικνύουν ότι είναι ενήλικες.

Θα καλούνται λοιπόν να αποδείξουν ότι έχουν την κατάλληλη ηλικία «φορτώνοντας» σε μία ανάλογη φόρμα το διαβατήριό τους ή την ταυτότητά τους εντός τεσσάρων εβδομάδων, από την ημέρα που θα ζητήσουν να έχουν πρόσβαση.

Ήδη υπάρχει το σύστημα «AgeID» στο οποίο έχουν ενταχθεί αρκετοί ιστότοποι, που επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι είναι 18 χρησιμοποιώντας την άδεια οδήγησης ή το διαβατήριό τους. Με αυτό τον τρόπο πιστεύει η Βρετανική Κυβέρνηση ότι θα περιορίσει τις επισκέψεις ανηλίκων σε sites πορνογραφικού περιεχομένου τα οποία σήμερα είναι εντελώς ελεύθερα και μάλιστα με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά. Παράλληλα ελπίζουν να  δώσουν ένα ισχυρό πλήγμα και στην παιδική πορνογραφία. Ο Απρίλιος του 2020 είναι η τελική ημερομηνία εφαρμογής, ενός νόμου που ψηφίστηκε το 2017 και έχει παραταθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Ελεύθερο πορνό στο ίντερνετ: Τι βλέπουν οι Έλληνες

Μπορεί η Ελλάδα να πάσχει από υπογεννητικότητα αλλά κατέχει ιδιαίτερα υψηλή θέση αναλογικά με τον πληθυσμό της, στον τομέα της σεξουαλικής ικανοποίησης μέσω… διαδικτύου. Το 2018, η χώρα μας κατέλαβε την υψηλή 27η θέση, στην παγκόσμια κατάταξη των «πονηρών» χρηστών του διαδικτύου που αναζήτησαν ερωτικό περιεχόμενο στο Pornhub.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοφιλής ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου, το 2018, το 27% -σχεδόν το ένα τρίτο δηλαδή- των επισκεπτών του Pornhub ήταν γυναίκες (ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι το 27%), ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα ήταν τα 11 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, ο πρώτος -με διαφορά όρος που αναζήτησαν οι Έλληνες επισκέπτες του Pornhub, το 2018, ήταν το… Greek! Αμέσως μετά ήταν το… milf, το greek amateur (ερασιτεχνικό), το greek pornstars, ενώ ακολουθούν πιο «πιπεράτες» προτιμήσεις.

Μεταξύ άλλων, στοιχείων προκύπτει η προτίμηση των Ελλήνων στις Τσέχες (και τους Τσέχους), με την αναζήτηση του όρου να είναι κατά 48% αυξημένη συγκριτικά με τον παγκόσμιο μέσο όρο. Εντύπωση προκαλεί και η αυξημένη κατά 53% (συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο) αναζήτηση της λέξης… Euro καθώς και η κατά 144% μεγαλύτερη αναζήτηση του όρου… πόδια (feet).

Η νούμερο ένα κατηγορία των Ελλήνων πάντως ήταν το Lesbian.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις