Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρία Σάκκαρη: Της έβαλε στοπ η Μπάρτι (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρία Σάκκαρη: Της έβαλε στοπ η Μπάρτι (vid)

Μαρία Σάκκαρη: Ηττα με 2-1 για τη Μαρία Σάκκαρη από το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης Άσλεϊ Μπάρτι και αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Όπεν στο Σινσινάτι

Μαρία Σάκκαρη: Ξεκίνησε εντυπωσιακά η Μαρία Σάκκαρη στον προημιτελικό του τουρνουά Όπεν στο Σινσινάτι, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι. Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε το πρώτο σετ με 7-5 παρόλο που είχε βρεθεί να χάνει 5-2, σε ένα διάστημα που ήταν απόλυτη κυρίαρχος. Πήρε πέντε σερί γκέιμςκαι έδειξε προς στιγμήν απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, αλλά το νούμερο 2 του ταμπλό είχε τελικά διαφορετική άποψη.

Η Μπάρτι ισοφάρισε παίρνοντας το δεύτερο σετ με 6-2, ενώ στο τρίτο εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα και την κακή ψυχολογία της Σάκκαρη, με συνέπεια να φτάσει εύκολα στο 6-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα τελευταία 12 γκέιμς πήρε τα 11, την ώρα που η «Σακ» δεν είχε καλό σερβίς και έκανε πολλά αβίαστα λάθη. Η σταθερότητα είναι ούτως ή άλλως το στοιχείο που λείπει από το παιχνίδι της ακόμη και όταν τα πηγαίνει περίφημα και καθαρίζει τα παιχνίδια, όπως συνέβη στα δύο προηγούμενα με Σαμπαλένκα (No9) και Κβίτοβα (No6).

https://twitter.com/WTA/status/1162392733148831744?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1162392733148831744&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Ftenis%2Fwta%2Farticle%2F627982%2Fkrima-re-maria

Η κλάση της Μπάρτι και η άνοδος στο Νο 31

Για τη Σάκκαρη η μεγάλη απογοήτευση είναι ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί για ώρα σε υψηλό επίπεδο. Για παράδειγμα αυτό που έκανε στο πρώτο σετ, όπου πήρε πέντε γκέιμς στη σειρά, ήταν δείγμα σπουδαίας τενίστριας. Και αυτό που ακολούθησε από εκεί και μετά ήταν δείγμα ανωριμότητας και απειρίας. Οι μεταπτώσεις είναι σοβαρό θέμα και έχει να κάνει περισσότερο με το πνευματικό κομμάτι παρά με το αγωνιστικό.

Ωστόσο, η Μαρία αποχαιρέτισε το Σινσινάτι και θα συνεχίσει πλέον την προετοιμασία της για το Grand Slam των ΗΠΑ που ξεκινάει στις 26 Αυγούστου. Στην κατάσταση που βρίσκεται είναι ικανή να φτάσει ψηλά και να κάνει ακόμη μια υπέρβαση στην καριέρα της. Ήδη πρόσθεσε 130 βαθμούς στο ranking και θα ανεβεί δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, που θα τη φέρουν στο νούμερο 31. Αργά αλλά σταθερά ανεβαίνει ψηλότερα και δείχνει ότι μπορεί να πλησιάσει την δεκάδα με τέτοιες εμφανίσεις όπως στο Σινσινάτι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις