Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κύργιος – Κατσάνοφ: Ξέφυγε εντελώς ο Αυστραλός – Έβρισε τον διαιτητή, έσπασε ρακέτες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύργιος – Κατσάνοφ: Ξέφυγε εντελώς ο Αυστραλός – Έβρισε τον διαιτητή, έσπασε ρακέτες

Κύργιος - Κατσάνοφ: Ο 24χρονος ξέφυγε τελείως στο ματς κόντρα στον Κατσάνοφ στο Σινσινάτι και η λογική λέει ότι η ΑΤΡ δεν θα τον αφήσει ατιμώρητο αυτή τη φορά.

Κύργιος – Κατσάνοφ: Για ακόμα μία φορά το κακό παιδί του τένις που ακούει στο όνομα Νικ Κύργιος, τράβηξε πάνω του τα φώτα και όχι για καλό. Ο αθυρόστομος, νευρικός και σχεδόν πάντα αγέλαστος Αυστραλός, έβρισε τον διαιτητή και έσπασε δύο ρακέτες κατά την διάρκεια αγώνα στο Cincinnati Masters. Ο 24χρονος Αυστραλός που είναι πιο διάσημος για τις αντιδράσεις του – πριν από έναν μήνα πέταξε ένα μπαλάκι στον αντίπαλό του, τον Ράφαελ Ναδάλ – παρά για τα επιτεύγματά του, έχασε τον αγώνα από τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ, κάτι που προφανώς και δεν του άρεσε καθόλου.

Ο Νικ Κύργιος, που κέρδισε το πρώτο σετ με 7-6, έχασε στο δεύτερο, με τον διαιτητή, Φέργκους Μέρφι, με τον οποίο έχει μια μακρά ιστορία αντιπαλότητας στα γήπεδα, να τον τιμωρεί για καθυστέρηση στο παιχνίδι. Ο Κύργιος διαμαρτυρήθηκε ότι το ρολόι άρχισε να μετρά πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να έχει ελάχιστο χρόνο για να προετοιμαστεί. «Σκουπίδια… ντροπή» είπε ο Νικ Κύργιος.

«Δείξτε μου πλάνα του Ράφα να παίζει τόσο γρήγορα» είπε προς τον διαιτητή και ανέβασε τους τόνους. «Είσαι ο χειρότερος διαιτητής. Ο χειρότερος διαιτητής που υπάρχει. Παραιτούμαι» χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Μέρφι σκουπίδι και «ντροπή για το άθλημα».

Μετά την ποινή, του… γύρισε κι άλλο το μάτι

Αφού του επιβλήθηκε η ποινή για την καθυστέρηση, ο Νικ Κύργιος σε έξαλλη κατάσταση πήρε δύο ρακέτες μαζί του και κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια, με τις κάμερες να τον ακολουθούν. Μάλιστα, στα βίντεο φαίνεται ο τενίστας να σπάει τις ρακέτες και να επιστρέφει στο τερέν με τις κατεστραμμένες ρακέτες ανά χείρας.

Μετά την ήττα του, ο Νικ Κύργιος συνεχάρη στον αντίπαλό του και στην συνέχεια άρχισε να βρίζει τον διαιτητή: «Είσαι ένα γ@@@ εργαλείο, αδερφέ» ακούγεται να του λέει ενώ φαίνεται σαν να φτύνει και προς την κατεύθυνση που ήταν το υπερυψωμένο κάθισμα του. Μετά το τέλος του αγώνα, ο αντίπαλός του, Κάρεν Κατσάνοφ, που θα αγωνιστεί ενάντια στον Λουκά Πουίγ για τους 16 του κυπέλλου, είπε πως έχει «πολύ ταλέντο» χωρίς να σκέφτεται αλλά κάποιες φορές συμπεριφέρεται με λάθος τρόπο.

https://twitter.com/ESPNAusNZ/status/1161844569551454209?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1161844569551454209&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fspor%2Fsooy-nik-kyrgios-ebrise-diaititi-espase-raketes

https://twitter.com/ESPNAusNZ/status/1161852529933635585?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1161852529933635585&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fspor%2Fsooy-nik-kyrgios-ebrise-diaititi-espase-raketes

Νικ Κύργιος: Δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του, έλεγε ο Ναδάλ

Πριν λίγους μήνες ο κορυφαίος Ράφα Ναδάλ, αναγνώρισε δημόσια το ταλέντο του οξύθυμου Νικ Κύργιου, όμως δεν μίλησε καθόλου κολακευτικά για τη συμπεριφορά του. Ο Ισπανός σούπερ σταρ μίλησε για τον ιδιότροπο Κύργιο και τόνισε πως έχει το ταλέντο να διεκδικεί το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά… «Είναι ένας αθλητής με τεράστιο ταλέντο. Θα μπορούσε να κερδίζει Grand Slam, ή να διεκδικεί το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Για κάποιο λόγο όμως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται», τόνισε ο Ναδάλ για τον Κύργιο.

Ο 23χρονος Ελληνοαυστραλός σχολιάζεται διαρκώς αρνητικά, με τον Ισπανό θρύλο να συμπληρώνει με σημασία για τη συμπεριφορά του αντιπάλου του: «Δε σέβεται το κοινό, δε σέβεται τον αντίπαλο και δε σέβεται ούτε τον εαυτό του. Αυτό είναι το πρόβλημα του.» Να σημειωθεί πως ο Κύργιος αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους του γηπέδου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις