Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα: Φωτιά και στη Θήβα, καίγεται δάσος
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Φωτιά και στη Θήβα, καίγεται δάσος

Φωτιά τώρα: Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Τρίτης (13.08.2019) στη Βοιωτία, εξαιτίας φωτιάς στην περιοχή Πρόδρομος κοντά στη Θήβα.

Φωτιά τώρα: Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στη Θήβα. Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας. Όπως ενημερώνει η πυροσβεστική άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π . Όπως σημείωσε κάτοικος της περιοχής στον ΣΚΑΙ η φωτιά ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ και καίει σημείο που βρίσκεται κοντά σε χωριό.

Και η σημερινή μέρα είναι επικίνδυνη για πυρκαγιές λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων. Ήδη αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη φωτιά στην Εύβοια στην περιοχή Διρφύων – Μεσσαπίων, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Καμαριώτισσα Σαμοθράκης.

Φωτιά τώρα: Δείτε το tweet της πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα: “Μάχη” των πυροσβεστών και στα Γιάννενα

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων. Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

Φωτιά τώρα: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Αχαΐα και Σαμοθράκη

Οι φωτιές σε Αχαΐα και Σαμοθράκη ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Στην Αχαΐα, η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μετόχι της δυτικής Αχαΐας. Από την πρώτη στιγμή, βασικό μέλημα των πυροσβεστών ήταν να περιοριστεί η φωτιά στο Μετόχι, να μην απειλήσει την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, «έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής, όπου τα πεζοπόρα τμήματα μπήκαν μέσα στο έλος, καταφέραμε να θέσουμε υπό μερικό έλεγχο την φωτιά».

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να επέμβουν σε περίπτωση που σημειωθούν αναζωπυρώσεις.

Στη Σαμοθράκη, η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καμαριώτισσα, σε χορτολιβαδική έκταση. Οι άνεμοι έκαναν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης αλλά τελικά το πρωί ανακοινώθηκε ότι έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά τώρα: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά και στην Εύβοια – Δείτε ΕΔΩ 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις