Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμπρησμός από πρόθεση: Στον Εισαγγελέα 29χρονος, για φωτιά στην Κρήτη
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρησμός από πρόθεση: Στον Εισαγγελέα 29χρονος, για φωτιά στην Κρήτη

Εμπρησμός από πρόθεση: Ο 29χρονος Έλληνας κατηγορείται ως υπαίτιος εμπρησμού από πρόθεση σε ξηρά χόρτα, σε πρανές δρόμου, στον καταυλισμό των Ρομά.

Εμπρησμός από πρόθεση: Με την κατηγορία ότι προκάλεσε φωτιά από πρόθεση οδηγείται σήμερα, στον Εισαγγελέα Ηρακλείου ένας 29χρονος, που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο 29χρονος Έλληνας κατηγορείται ως υπαίτιος εμπρησμού από πρόθεση σε ξηρά χόρτα, σε πρανές δρόμου, στον καταυλισμό των Ρομά, στην τοποθεσία Δύο Αοράκια, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ και κινητοποίησε την Πυροσβεστική, κλιμάκιο της οποίας την έσβησε ευτυχώς γρήγορα.

Υπενθυμίζεται πως πολύ υψηλός θα διατηρηθεί και σήμερα Τρίτη ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα στην Αττική. Κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες, ενώ έντονη θα είναι σε αρκετές περιοχές η αίσθηση δυσφορίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και δάση της περιφέρειας Αττικής.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 35 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 39, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς. Ωστόσο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι ευνοούν την πυρκαγιά

Oι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 και τοπικά στη Νότια Εύβοια και στις Κυκλάδες έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις