Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγώνας – Κρήτη: 48χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια beach soccer
ΕΛΛΑΔΑ

Αγώνας – Κρήτη: 48χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια beach soccer

Αγώνας - Κρήτη: Με ένα τραγικό γεγονός σημαδεύτηκαν οι αγώνες παραλίας, το απόγευμα της Δευτέρας, στην Άρβη του Δήμου Βιάννου.

Αγώνας – Κρήτη: Τραγική κατάληξη είχε ένας αγώνας ποδοσφαίρου (beach soccer) στην παραλία της Άρβης, του δήμου Βιάννου, στα νότια του νομού Ηρακλείου. Ο αγώνας beach soccer πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σε ειδικό γηπεδάκι που είχε διαμορφωθεί στην παραλία της Άρβης. Σύμφωνα με το viannitika.gr, κατά τη διάρκεια του αγώνα beach soccer ένας 48χρονος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα γιατρός που παρακολουθούσε τον αγώνα beach soccer και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον 48χρονο. Ταυτόχρονα, είχε ειδοποιηθεί ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε στο Κέντρο υγείας Βιάννου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ωστόσο ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για άνδρα αλβανικής καταγωγής, που κατοικούσε και εργαζόταν στη Ψαρή Φοράδας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή.

Η νεκροψία – νεκροτομή θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου.

Τι είναι το beach soccer

Το ποδόσφαιρο άμμου είναι ο τύπος ποδοσφαίρου ο οποίος διεξάγεται σε παραλίες. Υπάρχουν διάφορα πρωταθλήματα μπιτς σόκερ ανά την υφήλιο, αλλά τα πιο πολλά βρίσκονται σε τροπικά νησιά. Το παιχνίδι δίνει έμφαση στις δεξιότητες, την ευκινησία και στο λάκτισμα προς το στο στόχο.

Ενώ το ποδόσφαιρο διεξαγόταν ανεπίσημα στις παραλίες για πολλά χρόνια, η εισαγωγή του ποδοσφαίρου άμμου ήταν μια προσπάθεια να κωδικοποιηθούν οι κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό έγινε το 1992 από τους ιδρυτές του Beach Soccer Worldwide, μια εταιρεία που έχει συσταθεί για την ανάπτυξη του αθλήματος και είναι υπεύθυνη για την πλειοψηφία των πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο. Αυτό ήταν ένα σημαντικό θεμέλιο για αυτό που είναι τώρα γνωστό ως ποδόσφαιρο άμμου και έχει κάνει το άθλημα αρκετά δημοφιλές.

Ένα από τα πιο δημοφιλή πρωταθλήματα μπιτς σόκερ είναι το Kounoupi Championship το οποίο διεξάγεται στην περιοχή του Άγιου Εμμιλιανού στην Ερμιονίδα. Κάθε χρόνο διάσημες ομάδες ανά την εμφύλιο λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα, το οποίο μεταδίδεται ζωντανά από τα ελληνικά ΜΜΕ. Βασικό χαρακτηριστικο του γηπέδου είναι τα μεταβλητά όρια κατά τη διάρκεια του αγώνα (όπου επιπλέει η μπάλα), καθώς και τα φυσικά εμπόδια.

Τα φυσικά εμπόδια έχουν υπάρξει λόγος τραυματισμού πρωταθλητών, λόγω απροσεξίας των αντιπάλων τους. Οι αντίπαλοι συχνά δηλώνουν ότι “δεν το κάνουν επίτηδες”, ώστε να γλιτώσουν την κάρτα. Στα τέρματα χρησιμοποιείται τεχνολογία αισθητήρα MONAS 2.0.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις