Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΡΤ νέα διοίκηση: Ζούλα – Γαμπρίτσο προτείνει η κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΡΤ νέα διοίκηση: Ζούλα – Γαμπρίτσο προτείνει η κυβέρνηση

ΕΡΤ νέα διοίκηση: Οι αρμοδιότητες της δημόσιας τηλεόρασης και του ΑΠΕ έχουν περάσει στη δικαιοδοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δήλωνε προεκλογικά πως θα την αλλάξει.

ΕΡΤ νέα διοίκηση: Με μια λακωνική ανακοίνωση η κυβέρνηση επισημοποίησε ότι θα προτείνει ως υποψηφίους για τις δύο κορυφαίες θέσεις της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα ως πρόεδρο και τον Γιώργο Γαμπρίτσο ως διευθύνοντα σύμβουλο. Ο κ. Ζούλας και ο κ. Γαπρίτσος έχουν σκληρή δουλειά μπροστά τους, καθώς η ΕΡΤ, έχει βουλιάξει στον συνδικαλισμό και τα ρουσφέτια εδώ και αρκετά χρόνια. Τα τελευταία δε, λειτουργούσε αυστηρά ως ακραίο προπαγανδιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που εξόργιζε πολλάκις τον ελληνικό λαό. Από τη μία η ΕΡΤ1 χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εκπομπές που την στήριζαν παθιασμένα ενώ η ΕΡΤ2… απλά υπήρχε, χωρίς ξεκάθαρο λόγο και πρόγραμμα.

Επιπλέον, η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει ενταχθεί εδώ και χρόνια στο ενιαίο μισθολόγιο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προσέλκυση στελεχών από την ελεύθερη αγορά. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που η ΕΡΤ επί της ουσίας έχει να ανανεώσει το προσωπικό της από το 2004. Είναι ενδεικτικό ότι από τους περίπου 2.200 εργαζομένους που εργάζονται στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών, ενώ περισσότεροι από 1.000 δεν έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο και είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακόμα χρησιμοποιεί κασέτες

Πέραν όμως και της αναγκαίας αναδιάρθρωσης στη λειτουργία της και της ανανέωσης του προσωπικού της, εξίσου αναγκαία είναι και η τεχνολογική αναβάθμιση της ΕΡΤ. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι η δημόσια τηλεόραση είναι ο μόνος τηλεοπτικός φορέας στη χώρα μας που εξακολουθεί και χρησιμοποιεί κασέτες και οφείλει, πλέον, να μπει στη νέα ψηφιακή εποχή των νέων μέσων.

Η ανακοίνωση

«Ενόψει της διαδικασίας επιλογής της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ ΑΕ, η κυβέρνηση ανακοινώνει τους υποψηφίους που θα προτείνει για την ηγεσία του ΔΣ: Συγκεκριμένα για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος».

Στη θέση του προέδρου ο Κωνσταντίνος Ζούλας

Με μεγάλη θητεία στην έντυπη δημοσιογραφία (καθώς υπήρξε επί 26 χρόνια συντάκτης και αρθρογράφος της «Καθημερινής»), ο Κωνσταντίνος Ζούλας έχει παράλληλα μεγάλη πείρα τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια τηλεόραση. Υπήρξε επί χρόνια ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια πολιτικός συντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων, ενώ εργάστηκε στην ΕΡΤ από το 2004 έως το 2011, δηλαδή και επί κυβερνήσεως ΝΔ και επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, η πολιτική εκπομπή «Press», που παρουσίαζε, διακρίθηκε λόγω του προφίλ του δημοσιογράφου, που αν και εκ χαρακτήρος μετριοπαθής δεν χαριζόταν στην εκάστοτε κυβέρνηση. Σε όσους, δε, σπεύδουν τις τελευταίες ώρες να υποστηρίξουν ότι και αυτή η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ελέγξει την ΕΡΤ, η απάντηση είναι μάλλον προφανής. Αν το επιθυμούσε, θα το έκανε από τα υπόγεια του Μαξίμου τοποθετώντας αχυρανθρώπους στη δημόσια τηλεόραση και όχι δύο καταξιωμένα, στον χώρο τους, στελέχη, τα οποία ούτως ή άλλως θα κριθούν από το έργο τους και βέβαια από το αποτέλεσμα.

Επιστρέφει στην ΕΡΤ ο Γαμπρίτσος μετά από 9 χρόνια

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος θεωρείται από τους πλέον πολύπειρους τεχνοκράτες των ΜΜΕ. Απόφοιτος του Polytechnic Institute of New York με πτυχίο Master of Science in Electrical and Computer Engineering, ξεκίνησε την καριέρα του στην Αμερική όπου υπήρξε επί δέκα χρόνια στέλεχος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS. Επέστρεψε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και ήταν από τους βασικούς συντελεστές που κατά κυριολεξία έστησαν το MEGA, ενώ έχει εργαστεί επί χρόνια στη Nova και στην Cosmote TV.

Έχει, μάλιστα, αναλάβει ξανά, για λίγους μήνες, τα ηνία της ΕΡΤ αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, αλλά συνέπεσε η θητεία του με την είσοδο της χώρας στο πρώτο μνημόνιο και την Ελλάδα να μπαίνει στη δίνη της κρίσης που δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει το σχέδιό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις